De opening van de nieuwe terminal staat op de planning voor 2023.
De opening van de nieuwe terminal staat op de planning voor 2023. ((Foto: Pixabay))

Schiphol bouwt nieuwe pier en terminal

SCHIPHOL - Met de bouw van een nieuwe pier en terminal zijn passagiers en luchtvaartmaatschappijen ook in de toekomst verzekerd van een soepele reis via Schiphol.

Je zou maar 14 miljoen mensen over de vloer krijgen. Schiphol kijkt niet meer op van een gast meer of minder. Maar Schiphol wil wel dat iedereen zich prettig blijft voelen op de luchthaven. Daarom bouwt zij een nieuwe pier en terminal. Dankzij de pier met acht nieuwe gates wordt de doorstroming vlotter. In 2023 neemt Schiphol ook de nieuwe terminal in gebruik. Daarmee zorgt zij voor korte wachttijden, snelle service en optimale veiligheid.

Nieuwe pier

Veel groen, meer kunst en zelfs speelplaatsen voor de kinderen. Schiphol werkt er hard aan om de pier in december 2020 te openen om te gebruiken voor het parkeren en afhandelen van vliegtuigen. De hoogste tijd, want het aantal reizigers via Schiphol blijft groeien. In totaal komen er acht nieuwe gates bij. Aan de noordkant vijf voor narrow-body vliegtuigen, aan de zuidkant drie voor wide-body vliegtuigen.

Schiphol en het team AECOM – samen met Cepezed, Imd, dGmR en Copijn – ontwierpen samen de pier van de toekomst. Zij verwachten er ieder jaar zo'n 14 miljoen reizigers te verwelkomen. Met de nieuwe pier krijgt Schiphol er in eerste instantie acht nieuwe gates bij. In een later stadium komen er nog twee wide-body gates bij aan de zuidzijde van de pier. Naast meer ruimte voor reizigers krijgt het drie verdiepingen tellende gebouw meer kunst, speelplaatsen voor de kinderen en meer groen.

Nieuwe terminal

In de lichte en moderne terminal is alle ruimte voor miljoenen aankomende en vertrekkende passagiers. De nieuwe terminal komt ten zuiden van Schiphol Plaza, direct naast de verkeerstoren en wordt met de bestaande terminal verbonden. Vertrekkende reizigers komen het gebouw een verdieping hoger binnen voor de check-in en controles. Zo scheidt Schiphol straks de aankomst- en vertrekstromen beter.

De bouw van een nieuwe terminal kost tijd. Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan het ontwerp. De bedoeling is dat de nieuwe terminal in 2023 in gebruik wordt genomen.

Bron: www.schiphol.nl

Meer berichten