Familie Eveleens met Erik van den Elshout.
Familie Eveleens met Erik van den Elshout. ((Foto: Aangemaakt))

Palingrokerij Eveleens tweede op NK palingroken

BURGERVEEN - Ieder jaar doet Palingrokerij Dirk & Anneke Eveleens uit Burgerveen mee met het Nederlands Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef. Dit jaar, zoals altijd op de eerste zaterdag van september, werd het team van Eveleens tweede.

Erik van den Elshout werkt bij Dirk en Anneke Eveleens en reisde mee naar het NK. Hij schrijft: "Het NK gaat als volgt. Iedereen schrijft zich in. Bij het aanmelden krijgen alle deelnemers de wedstrijdpaling - zes stuks - die zijn gemerkt met ringetjes. Om 12.00 uur gaat de bel en gaan alle deelnemers 'roken'. De gerookte paling moet voor 15.00 uur ingeleverd zijn bij de jury die bestaat uit beroepsrokers, de directeur van het Nederlands Visbureau en mensen uit de horeca, die de palingen keurt. Om 17.00 uur volgt de uitslag."

Een uitslag die dit jaar dus goed uitviel voor het Burgerveense team met een tweede plaats. Wetende dat er 116 deelnemers meededen, is dit een topprestatie te noemen.

Het NK bestaat niet alleen uit een wedstrijd, het is een waar dorpsfeest, met ook een braderie van allerlei ambachten en producten. En natuurlijk wordt er paling verkocht en geproefd.

NHNieuws, onze mediapartner, filmde het NK palingroken zaterdag. De video is hier te bekijken

Meer berichten