(Foto: Aangeleverd)

Hospice Bardo - avond over verbondenheid

HOOFDDORP - Je ziet de buurman die ongeneeslijk ziek is, zijn hond uitlaten. Hem aanspreken is lastig, dus stuur je een kaartje. Of sinds je omgeving weet dat je ongeneeslijk ziek bent, heb je het idee dat het opeens rustiger is als je in de supermarkt bent. Je man is recent overleden en een vriendin neemt je mee naar een museum. Je geniet van het samenzijn.

Hoe moeilijk kan het zijn om woorden te vinden in dergelijke situaties en tegelijkertijd enorm krachtig als het wel lukt om contact te leggen. Hospice Bardo grijpt de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg aan om te benadrukken dat contact in de laatste levensfase onderlinge verbondenheid kan geven en zo bijdraagt aan het welzijn van iedere betrokkene.

Een avond met resultaten van onderzoek uit Bardo over 'geluk in het hospice' waaruit het belang van verbondenheid blijkt, inbreng van voormalig NOS-journalist en therapeutisch coach Tim Overdiek en gezamenlijk ervaren wat verbondenheid betekent aan de hand van terugspeeltheater Theater Boven Water. Kortom, een avond over de kracht van verbondenheid en handreikingen hoe dit praktisch handen en voeten te geven. De Bardo-avond is maandag 7 oktober in Het Oude Raadhuis aan de Hoofdweg 675). Koffie en thee staat klaar om 19.00 uur. Kaarten 7,50 euro (inclusief koffie en thee tijdens inloop) via www.hospicebardo.nl/agenda/verbondenheid.

Signeersessie

Mannen gaan vaak anders om met een ingrijpend verlies dan vrouwen. Dit vraagt een andere benadering. Tim Overdiek en Wim van Lent schreven het boek 'Als de man verliest' vol lessen en inzichten, gebaseerd op hun rijke ervaring met mannen die door tegenslag zijn geveld. Ook hadden zij openhartige interviews met bekende Nederlandse mannen over hun verlieservaringen. Overdiek signeert deze avond in samenwerking met boekhandel Stevens dit boek, dat begin oktober uitkomt.

Gratis rondleiding

Daarnaast verzorgt Bardo zaterdag 12 oktober, op de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg van 15.00 tot 16.00 uur een gratis rondleiding in het hospice. Aanmelden:

www.hospicebardo.nl

Meer berichten