60 Jaar De Meerstede

  Nieuws

HOOFDDORP - Verzorgingshuis De Meerstede bestaat 60 jaar, een diamanten jubileum. Dat laat het verzorgingshuis niet stilletjes voorbij gaan. Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 september is het verzorgingshuis een week lang in de feeststemming ter ere van dit jubileum.

Maandag opent wethouder Mieke Booij de feestweek officieel om 10.30 uur in de Brasserie. Voor de aanwezigen en de bewoners is er koffie en taart. De 'Vrienden van de Bewoners De Meerstede en De Meerwende' overhandigen een cadeau. De nieuwe mozaïekpalen, die door vrijwilligers speciaal voor het jubileum zijn vervaardigd, in de Brasserie worden dan ook onthuld.

Tijdens de feestweek is er een speciale tentoonstelling in De BuurtBrasserie over de geschiedenis van het verzorgingshuis. Het is daarbij mogelijk om terug te kijken naar de ontwikkeling van het gebouw, van de ouderenzorg, van de ouderen zelf en hoe het werk voor verzorgenden en verplegers is veranderd. Van de afgelopen zestig jaar zijn verschillende interessante, grappige en ontroerende verhalen verzameld. Iedereen mag de tentoonstelling bezoeken.

Verder zijn er op verschillende dagen in de week feesten, themamaaltijden en bingo's voor de bewoners, vrijwilligers en medewerkers van het verzorgingstehuis.

Geschiedenis

In 1959 betrokken de eerste bewoners hun appartementen in het toenmalige De Meerstede. In de jaren '90 werd het verouderde gebouw (op de kapel na) vervangen en werd het huidige gebouw neergezet. Later in 1996 kwamen er op het terrein aanleunwoningen bij. In 2005 verdween het ronde restaurant en kwam de BuurtBrasserie, met daarbovenop drie extra woonetages, ervoor in de plaats. In 2009 is het gebouw intern verbouwd tot kleinschalige woningen met verpleeghuiszorg.

Wat onveranderd bleef in die 60 jaar, is de levendigheid waarop De Meerstede volop deel uitmaakt van de wijk en de samenleving. Een fijne plek waar bewoners, medewerkers ,vrijwilligers en ouderen uit de wijk zich thuis voelen en elkaar ontmoeten.

De Meerstede hoeft niet per se een verjaardagscadeau, maar is wel hard aan het sparen voor een nieuwe rolstoelbus voor de bewoners. Mochten er mensen zijn die iets willen geven, dan gaat de voorkeur uit naar een kleine financiële bijdrage voor deze bus.

www.zorgcentra-meerlanden.nl/de-meerstede/60-jaar-de-meerstede

Meer berichten