Renners lopen voor de Schipholfonds Run een parcours over de, voor vliegverkeer afgesloten, Zwanenburgbaan.
Renners lopen voor de Schipholfonds Run een parcours over de, voor vliegverkeer afgesloten, Zwanenburgbaan. ((Foto: Martine Krekelaar))

Schipholfonds Run voor jarig fonds

  Sport

SCHIPHOL - Ruim tweehonderd sportieve buren van Schiphol deden zaterdag 6 april mee aan de Schipholfonds Run. Een recreatieve loop van 5 of 10 kilometer tijdens de Schiphol Burendagen. De locatie van de Schipholfonds Run was uniek te noemen: de Zwanenburgbaan, waar normaliter de vliegtuigen starten en landen.

Hardloopevenement op Zwanenburgbaan

De renners waren leden van atletiekverenigingen in het werkgebied van het Schipholfonds en werknemers van bedrijven op de luchthaven, zoals Schiphol Group, Luchtverkeersleiding Nederland en enkele luchtvaartmaatschappijen.

Het Schipholfonds organiseerde het bijzondere hardloopevenement vanwege het 25-jarig jubileum van het fonds. Monique Hollenkamp, bestuurslid van het Schipholfonds: "We hebben het groot onderhoud aan de Zwanenburgbaan met beide handen aangegrepen om dit hardloopevenement in ons jubileumjaar te organiseren. Het Schipholfonds stimuleert bewegen in de omgeving van onze luchthaven. Want sporten is leuk en sporten verbindt. Zo leveren we een bijdrage aan gezondheid en vitaliteit, aan integratie en verbroedering. Ook tijdens de Schipholfonds Run"

Passie

De Schipholfonds Run is mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers van het Schiphol Airline Operators Committee (SAOC) en Schiphol Group. Hollenkamp: "We zijn als bestuur erg blij met deze ondersteuning vanuit de luchtvaartsector. Het geeft aan dat thema's als sport en vitaliteit leven bij medewerkers van de luchthaven. Deze passie voor sport en vitaliteit willen we graag delen met de omwonenden van Schiphol. Vandaar dat we deze omwonenden vandaag niet alleen een onvergetelijke herinnering hebben gegeven, maar ook uitleg over de donatiemogelijkheden vanuit het Schipholfonds voor sportieve initiatieven van verenigingen en stichtingen in de omgeving van Schiphol."

Baanonderhoud

Schiphol voert sinds 10 maart in zes weken groot onderhoud uit aan de Zwanenburgbaan. Tijdens de werkzaamheden is de baan niet beschikbaar voor vliegverkeer. De werkzaamheden – die zo'n tweehonderd medewerkers in verschillende ploegen 24 uur per dag uitvoeren – gingen ook tijdens de Schipholfonds Run door, om de onderhoudsperiode niet langer dan strikt noodzakelijk te laten duren. Dit leverde voor de deelnemers een schitterend decor op. Volgens planning wordt de Zwanenburgbaan zondag 21 april weer in gebruik genomen.

www.schipholfonds.nl

Meer berichten