Een illustratie gemaakt door Thijs Postma van een Fokker C.1, verkenner van het Nederlandse leger in de jaren '20.
Een illustratie gemaakt door Thijs Postma van een Fokker C.1, verkenner van het Nederlandse leger in de jaren '20. ((Foto: Aangeleverd))

Thijs Postma tekent 100 jaar Fokker-vliegtuigen

  Uit

HOOFDDORP / VIJFHUIZEN - De bekende luchtvaartschilder en schrijver Thijs Postma exposeert van 29 augustus tot 21 december in Restaurant 't Fort in Vijfhuizen met 35 nieuwe inkttekeningen en schilderijen.

De 85-jarige Hoofddorper Thijs Postma heeft een druk jaar. Dit voorjaar werd zijn KLM-expositie in het Nederlands Transport Museum te Nieuw-Vennep geopend. Tegelijkertijd verscheen zijn boekje 'Kunst en vliegwerk' met schilderijen en tekeningen van 100 jaar KLM-vliegtuigen.

Uitgever Art Unlimited bracht 120 nieuwe ansichtkaarten met werken van Postma uit en de Hoofddorper legt de laatste hand aan een boek over luchtvaarthistorie, dat nog dit jaar verschijnt. En nu is dus binnenkort de tentoonstelling '100 jaar Fokker vliegtuigen' in Restaurant 't Fort aan de Fortwachter 3 in Vijfhuizen.

Veel mensen kennen Postma van zijn boeken en schilderijen in de bladen 'KIJK', 'PEP' en van zijn maandblad 'Luchtvaartwereld'. Op dit moment schrijft Postma maandelijks luchtvaarthistorische artikelen in het maandblad 'Piloot & vliegtuig' en intussen is hij alweer bezig met een nieuw boek.

Om in conditie te blijven, zwemt en kanoot hij viermaal per week. Postma: "Ik barst van de energie en zit nog boordevol plannen. Ik werk al 70 jaar, maar ik ben nog lang niet klaar".

www.fortrestaurant.nl

Meer berichten