Een schilderij van Dik Kusters.
Een schilderij van Dik Kusters. ((Foto: Aangeleverd))

Opening expositie Dit is wat ik wil

  Uit

HOOFDDORP - Galerie de Tuinkamer aan de Wilsonstraat opent vrijdag 23 augustus de nieuwe expositie 'Dit is wat ik wil'.

De expositie 'Dit is wat ik wil' toont werken van Dik Kusters, Marije Gies en Riet Jimmink. Drie totaal verschillende kunstenaars, maar wel drie kunstenaars die op een heel bijzondere manier uiting geven aan hun passie.

Het rivierenlandschap is Dik Kusters aan het hart gebakken. Met name het wassen en afnemen van het hoge water in de winter maakt de interactie tussen land, licht en water van het rivierenlandschap tot een adembenemend schouwspel. Deze wisselende vergezichten wil hij vastleggen en daarvoor ontwikkelde hij zijn eigen spattechniek om zoals hij zegt "ook de lucht achter de horizon te schilderen". Op speelse wijze geeft hij een bijzondere impressie van een landschap dat constant verandert.

Glas-in-lood

Gefascineerd door het effect van de zon op een glas-in-lood in haar werkomgeving wist Marije Gies wat ze wilde. De vele en bijzondere kleuren van het glas inspireerden haar. Ze volgde een workshop glas-in-lood zetten, gevolgd door een 4-jarige opleiding aan de Vakschool in Schoonhoven. Als creatief vakvrouw glazenier startte ze in 2012 haar bedrijf 'Magies glas'. Ze beheerst alle glastechnieken zoals fusion, glas-in-lood en Tiffany. Ze maakt, veelal in opdracht, schalen, voorhangers, objecten, (tiffany)lampen en geboortetegels en ze restaureert gebrandschilderde ramen, deuren en meubelpanelen.

Riet Jimmink was al heel jong gefascineerd door Maria. Ze begon samen met een vriendin met het maken van cementen afgietsels van Mariabeelden. Door een vondst op het wad kwam ze op het idee om de ingetogen Mariabeelden te combineren met puin en ander bouwafval, zoals lood, hout en betonijzer. De afvalcontainers bij een bouwplaats zijn voor haar schatkamers. De kwetsbare Mariabeelden in combinatie met het ruwe materiaal resulteren in spirituele beelden die het oorspronkelijke beeld een nieuwe kracht geven.

Justice and Care

Galerie De Tuinkamer werkt in het derde seizoen opnieuw samen met Justice and Care. In overleg met de exposanten gaat een deel van de opbrengst naar deze stichting, die slachtoffers van mensenhandel opspoort, bevrijdt en ondersteunt.

De expositie 'Dit is wat ik wil' is te zien tijdens de opening op 23 augustus om 16.00 uur en van 24 augustus tot en met 12 oktober op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

www.galeriedetuinkamer.nl

Meer berichten