Heel veel parachutisten zijn gedropt tijdens Operatie Market Garden.
Heel veel parachutisten zijn gedropt tijdens Operatie Market Garden. ((Foto: Aangeleverd))

75 Jaar Market Garden in CRASH

  Uit

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40- '45 opent zaterdag 5 oktober om 12.00 uur de expositie 'Operatie Market Garden'.

Opening expo 'Market Garden'

Na weken van aandacht voor de herdenking van 75 jaar Market Garden in de omgeving van Nijmegen en Arnhem is het nu de beurt aan het CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum '40-'45. CRASH geeft die operatie specifiek aandacht in de museumzalen.

De expositie 'Operatie Market Garden' wordt zaterdag 5 oktober om 12.00 uur officieel geopend. De opening wordt verricht door Majoor Dr. Jaap Hoogenboezem.

Diorama

In de zaal is een spectaculair diorama ingericht waarin de kijker oog in oog staat met militairen in de originele uniformen die tijdens de operatie zijn gedragen met hun uitrusting en gebruiksvoorwerpen. Zo is een aantal parachutisten te zien: een Pool, een Canadees, een Engelsman, een Franse SAS en een Amerikaan van de 101 Airborne Division 'Screaming Eagles'. Er is in tekst en beeld aandacht voor de gebeurtenissen van de operatie en voor de legeronderdelen die in de operatie meevochten. Een vitrine toont een aantal voertuigen die een rol speelden tijdens Market Garden. Ook is doorlopend een film over de operatie te zien.

Het museum is open, woensdag van 13.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en iedere tweede zondag van de maand van 11.00 tot 16.00 uur. Het museum is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk.

www.crash40-45.nl

Meer berichten