(Foto: Rowin van Diest)

SV Hoofddorp verder in bekertoernooi

HOOFDDORP - Het zondagteam van SV Hoofddorp zit bij de laatste zestien in de districtsbeker. Het team van trainer Jethro Abram won woensdag 27 maar met 4-3 van Maarssen. Die zege had veel groter moeten uitvallen.

Hoofddorp wist dat het moest winnen om verder te gaan in de bekerstrijd. Daarbij speelde natuurlijk ook mee dat de ploeg in 2019 nog geen wedstrijd gewonnen had.

De openingsfase viel tegen voor de thuisploeg. Na 10 minuten kwam de tegenstander dan ook terecht op 0-1. Abram kon daarna opgelucht ademhalen, want zijn spelers gingen weer voetballen. Via een strafschop kon Mohamed Chih na bijna een half uur de gelijkmaker scoren. Diezelfde speler was ook betrokken bij het volgende doelpunt. Hij passeerde een tegenstander en gaf de bal goed breed aan Sven Wierda. Die bedacht zich geen moment en bracht Hoofddorp op voorsprong. Maarsen kon nog voor de pauze een fout achterin afstraffen. Het stond weer gelijk.

Groot talent

In de pauze bleef Jasmin Ramic in de kleedkamer achter, hij was niet in staat om verder te spelen. Hij werd vervangen door Yannick Spaargaren, een groot talent uit het tweede team. De Hoofddorper liet zien in grote vorm te zijn. Na iets meer dan een uur spelen, kon hij 3-2 scoren, het voorbereidende werk was gedaan door Revelinio Vermeer. Niet veel later kreeg Vermeer een grote kans om de score verder uit te bouwen. Zeer fraai ging de bal achter de doelman. Wegens vermeend buitenspel werd de treffer echter afgekeurd. Een kwartier voor tijd werd het 4-2 en leek het bekerduel beslist. Maar Maarssen wist toch weer dichterbij te komen tot 4-3, maar gelijk werd het niet meer.

Abram was na afloop tevreden. Zijn team had goed spel laten zien tegen een tegenstander die sterker voor de dag kwam dan vooraf was verwacht. Het is nog niet bekend wie de volgende tegenstander van Hoofddorp gaat worden in het bekertoernooi.

Meer berichten