Stichting M.E.E.R.Groen kan het hele jaar door mensen gebruiken om te helpen in haar natuurprojecten.
Stichting M.E.E.R.Groen kan het hele jaar door mensen gebruiken om te helpen in haar natuurprojecten. ((Foto: M.E.E.R.Groen))

Zestien NLDoet projecten bij MEERGroen

HAARLEMMERMEER - In 2018 deden landelijk 375.000 mensen mee aan ruim 10.000 NLDoet klussen. Dit jaar beloven het nog meer klussen te worden. Het idee achter NLdoet is, om samen de handen uit de mouwen te steken. NLdoet past uitstekend bij de doelstellingen van Stichting M.E.E.R.Groen: M.E.E.R staat voor de Maatschappelijke, Ecologische, Educatieve, Economische en Recreatieve meerwaarden die met actieve burgerparticipatie te bereiken is.

Met bijna achthonderd vrijwilligers heeft MEeRGroen ruim 150 hectare openbaar groen en stadslandbouw in ecologisch beheer in 35 projecten in onder andere Haarlemmermeer. In veel projecten waar MEERGroen wekelijks of maandelijks werkt, zoekt zij nog hulp. Waaronder met de NLdoet-dagen op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart. Het inschrijven door groepen of bedrijven voor een andere dag dan 15 of 16 maart heeft de voorkeur van MEERGroen. Dit kan op bijna elke gewenste dag met de coördinator afgestemd worden. Het is bij MEERgroen namelijk elke dag van het jaar NLdoet en natuurwerkdag tegelijk.

Klussen

Voor NLdoet zijn zestien leuke projecten opengesteld die de meeste hulp kunnen gebruiken, waaronder in Haarlemmermeer:

- Seizoensopening Voedseltuin Park 2010 in Hoofddorp (op vrijdag)

- Groen Carré Zuid (vrijdag): werk aan de winkel in de orchideeënvallei.

- Groene Weelde in Cruquius (vrijdag)

- Jansonius in Hoofddorp (vrijdag en zaterdag): werken in de natuurstrook bij Hospice Bardo

- Floriande en Overbos in Hoofddorp (vrijdag en zaterdag): werken in de natuurzone

- Houtwijkerveld in Hoofddorp (vrijdag en zaterdag): werken in de natuurtuin

- Bornholm in Hoofddorp (vrijdag en zaterdag): handen uit de mouwen in de rotsentuin.

Aanmelden

Voor al deze klussen kan jong en oud zich aanmelden via www.nldoet.nl/voor-vrijwilligers. Vrijdag wordt gewerkt van 9.00 tot 16.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De projecten zijn ook allemaal te vinden op www.stichtingmeergroen.nl/actueel. Informatie: info@stichtingmeergroen.nl en 06-48226490

Meer berichten