(Foto: Dorpsraad Nieuw-Vennep)

Veel geld voor Social Sofa in Park Laagveld

NIEUW-VENNEP - Stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep wil samen met dorpsbewoners een Social Sofa gaan mozaïeken om te plaatsen in de fruittuin in Park Laagveld. Om dit initiatief mogelijk te maken, deed de dorpsraad mee met de landelijke ING-sponsoractie Help Nederland Vooruit. Zaterdag 9 maart was de prijsuitreiking. Dorpsraad Nieuw-Vennep werd hier verrast met een cheque van 3.000 euro.

De wijk Getsewoud in Nieuw-Vennep bestaat 21 jaar. De Dorpsraad (die de belangen behartigt van het dorp) wil dat de fruittuin, geschonken door de gemeente, het middelpunt wordt van activiteiten, zoals een zelfgebakken appeltaartenfestijn en gezellig een bakkie doen tot aan het onderhoud en het beheer van de tuin zelf. Met de donatie die de Dorpsraad ontvangen heeft via 'Help Nederland Vooruit' schaft de Dorpsraad een Social Sofa aan, die zij met buurtbewoners wil mozaïeken.

Met de aandacht die Park Laagveld en het samenwerken aan een doel hoopt de dorpsraad ook het onderhoud en het beheer van het park aandacht te geven. Dit kan leiden tot nieuwe initiatieven, zoals kunst of muziek in de fruittuin en het bij de tuin betrekken van Ons Tweede Thuis en scholen (educatieve doelen).

Ontwerp

De Dorpsraad gaat nu beginnen met het maken van een ontwerp voor de bank. Hierna neemt zij contact op met het bedrijf die de Social Sofa gaat leveren. Zodra de bank zijn plek heeft gekregen, gaat de dorpsraad met bewoners aan de slag. De voortgang neemt de dorpsraad mee op haar website https://dorpsraadnieuwvennep.nl, nieuwsbrief en Facebookpagina. Aanmelden om te helpen mozaïeken kan binnenkort op de website.

Meer berichten