Winnend team, het synchroonzwemduet Noortje en Bregje de Brouwer.
Winnend team, het synchroonzwemduet Noortje en Bregje de Brouwer. ((Foto: Rowin van Diest))

Ruim vierhonderd winnaars Sportpodium 2018

HAARLEMMERMEER - De sportprijzen van 2018 zijn maandagavond 18 maart uitgereikt in Schouwburg De Meerse.

Winst voor ZPCH-duet, zwemster Imani en wielrenster Pieters

De presentatie van deze feestelijke avond was in handen van Klaas van Kruistum, bekend van onder andere de Zapp-televisieprogramma's 'Klaas kan alles' en Zapplive op Zondag.

De winnaars van Sportpodium 2018 werden deels gekozen door het publiek en deels door een deskundige jury. Wethouder van sport, Mieke Booij, reikte de prijzen uit: "Ik ben ongelooflijk trots op alle sportieve talenten in onze mooie gemeente. Elk jaar is Sportpodium weer een happening. Zoveel blije gezichten en geweldige prestaties. Voor mij is het de eerste keer dat ik de prijzen mocht uitreiken en ik heb er ontzettend naar uitgekeken. Het was een prachtige avond."

In de middag en avond werden ook 403 sportmedailles uitgereikt aan individuele sporters die in 2018 een podiumplaats behaalden op een NK, EK of WK.

In de categorie Sportteam waren genomineerd: het Juniorenteam meisjes C van AV Haarlemmermeer (atletiek), het damesteam 1ste divisie van SV Pax (turnen) en het nationaal duet van ZPCH (synchroonzwemmen). De winnaar werd het Nationaal duet, bestaande uit Noortje en Bregje de Brouwer.

Als Sporttalenten waren genomineerd Ezra Verboom (atletiek), Fleur Schouten (para-atletiek) en Imani de Jong (zwemmen). De prijs ging hier naar Imani de Jong.

In de laatste categorie, die van Topsporter van het jaar, ging de strijd tussen Amy Pieters (wielrennen), Enzeli de Ruiter (karate) en Jesper de Jong (tennis). Amy Pieters werd gekroond tot winnaar. De winnares kon er fysiek niet bij aanwezig zijn, maar via Skype werd contact met haar gelegd, waardoor ze de prijs toch in ontvangst kon nemen.

www.haarlemmermeer.nl/sportpodium

Meer berichten