(Foto: PWN)

PWN plaatst 73.000 zonnepanelen voor drijvende zonnestroom

HOOFDDORP - PWN, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder in Noord-Holland, heeft dinsdag 19 maart, na een intensieve aanbestedingsprocedure, Floating Solar gekozen voor het plaatsen van circa 73.000 zonnepanelen als drijvende zonnestroominstallaties. De installaties, die worden geplaatst op PWN-locaties in Andijk en Hoofddorp, zijn goed voor bijna 25 MWp (mega wattpiek) vermogen.

Directeur PWN, Joke Cuperus: "Wij hebben als doelstelling om energieneutraal te worden. Hiervoor willen wij 100 procent van het energieverbruik duurzaam opwekken. Met dit project zet PWN een grote stap richting het realiseren van de gestelde?duurzaamheidsdoelstellingen en de bijbehorende?CO2 reductie."

Groene stroom

Het innovatieve systeem van Floating Solar kan tot wel 30 procent meer groene stroom opleveren dan reguliere vaste zonnestroominstallaties. Arnoud van Druten van Floating Solar: "Dankzij de meeropbrengsten van de zonvolgende systemen wordt een hoeveelheid groene stroom opgewekt?die omgerekend vergelijkbaar is met de gemiddelde elektriciteitsbehoefte van meer dan negenduizend huishoudens op jaarbasis."

PWN heeft een Europese aanbesteding gedaan waarbij het project gegund is op basis van de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Ook maatschappelijke verantwoordelijkheid bij de productie van zonnepalen is in de keuze meegenomen op basis van de internationaal erkende SVTC scorecard.

Meer berichten