Kanshebbers Voorleeskampioen komen uit Hoofddorp en Bloemendaal

Algemeen
Nora en Floortje winnen de regionale ronde en gaan naar de provinciale finale.
Nora en Floortje winnen de regionale ronde en gaan naar de provinciale finale. (Foto: Bibliotheek Haarlemmermeer)

HAARLEMMERMEER - De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd was woensdag 20 maart in Bibliotheek Haarlemmermeer in Hoofddorp. Als winnaars rolden Nora van Montessorischool Floriande uit Hoofddorp en Floortje van de Bornwaterschool uit Bloemendaal uit de bus. Zij gaan door naar de provinciale finale.

De jonge voorlezers, afkomstig uit groep 7 en 8 van de basisschool, wonnen al de voorrondes op hun school én een van de lokale voorrondes in Noord-Holland.

De kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gepresenteerd door André Accord. Een jury, bestaande uit José Schekkerman (leesconsulente), Arjen Davidse (directeur van Het Cultuurgebouw) en Jaimie Stolt (oud-voorleeswinnaar KSH), hebben beoordeeld wie het best en boeiendst voorlazen. Uit het jurycommentaar over de winnaressen:

"Nora werd steeds beter tijdens het lezen en greep de hele zaal."

"Floortje bracht het verhaal zo duidelijk en mooi over aan het publiek, echt heel knap!"

De provinciale finale is woensdag 10 april in Openbare Bibliotheek Amsterdam. De voorlezer die daar als beste voorleest, vertegenwoordigt Noord-Holland tijdens de landelijke finale op 22 mei in Schouwburg Amstelveen.