Modelbouwweekend in Transport Museum

Uit
Kinderen en hun ouders kunnen een rondje mee met een miniatuurtrein.
Kinderen en hun ouders kunnen een rondje mee met een miniatuurtrein. (Foto: Arno van der Holst)

NIEUW-VENNEP - Beneluxspoor.net verzorgt zaterdag 30 maart, in samenwerking met Het Bollenspoor (de modelspoorclub van het Nederlands Transport Museum), een modelbouwdag in het museum met als doel om bezoekers een indruk te geven van hun hobby.

Verder is een samenwerking gezocht met de Vereniging van Modelbouwers en Wargamers Haarlemmermeer (VMWH), de PH&LF RailRoad Association, De Kameel, BNLS-forum modulebaan en Modulebaan.nl. Enkele clubs zijn ook zondag 31 maart aanwezig.

Wat er zoal te beleven valt: Vrienden spelen een spel aan een (keuken)tafel met modelbouwvliegtuigjes. Er is een minispoor dat voor het museum wordt uitgelegd; op deze kleine locomotieven en wagons kunnen kinderen en volwassenen een rondje meerijden. Daarnaast wordt een aantal modellen tentoongesteld en er is een 'A4-diorama wedstrijd'. Hierbij bouwen modelbouwers een object; een brug of kasteel of een ander object, op maximaal 1 A4'tje. Het niveau is van wereldklasse.

20 Meter kijkplezier

In het museum staan vele tafels naast elkaar waarop de modelbouwers hun kunnen tonen (zij plakken 'live') en er zijn vier banen met diorama's, variërend van 8 tot 20 meter lang met spoorbanen. Gebruikers van het grootste Nederlandse modelspoorforum Beneluxpoorforum.net geven demonstraties; van 3D printen tot het bouwen van scenery, alles wordt getoond. Het Bollenspoor zelf laat ook zien hoe de baan vordert en vertelt wat de plannen zijn.

Het Nederlands Transport Museum aan de Lucas Bolsstraat is elk weekend open van 10.00 tot 17.00 uur. Als aanvulling is een rondrit met een historische bus te maken om 15.00 uur voor 2,50 euro. En er is een rondleiding die start om 14.00 uur.

FB: NederlandsTransportMuseum
www.nederlandstransportmuseum.nl