Topbands Rare Earth Undercover en Get Rhythm in The Shack

Uit
De band Get Rhythm staat zondag in The Shack.
De band Get Rhythm staat zondag in The Shack. (Foto: PR)

OUDE MEER - Een muzikaal weekend in The Shack aan de Schipholdijk begint vrijdagavond 5 april met een hoogtepuntje; een meesterlijke tribute to Rare Earth. Zondagmiddag 7 april is het podium voor Get Rhythm, een nieuw muziekproject van twee gerenommeerde Nederlandse gitaristen: Will Sophie en Harry Hardholt.

Alhoewel Rare Earth misschien bij het grote publiek niet heel bekend is, kent iedereen hun grote hits 'Get Ready' en 'Papa Was A Rolling Stone' en 'Feelin' Alright'. Vrijdag 5 april staat de fantastische muziek van deze legendarische band centraal in The Shack. Zes professionele muzikanten uit onder andere De Staat en Typhoon brengen een ode aan Motown's Funkiest White Band. Rare Earth was een van de weinige bands die van elk nummer een mooie mix van funk rock en soul wist te maken. Hierdoor kregen ze als eerste blanke band een contract bij de Amerikaanse platenmaatschappij Motown. Rare Earth Undercover bestaat uit Vedran Mircetic (gitarist De Staat), Lawrence Mul (zanger 'Tribute to The Doors' en CCR), Sebas van Olst (bassist Typhoon), Bob Hogenelst en Gertjan Gutman (drummer en toetsenist 'Birth Of Joy') en saxofonist Martijn van Toor (Tinez Roots Club). Met deze bezetting heeft The Shack een stel muzikanten van aparte klasse op het podium staan.

Get Rhythm

Zondagmiddag 7 april is het podium voor Get Rhythm, een nieuw muziekproject van de twee gerenommeerde Nederlandse gitaristen Will Sophie en Harry Hardholt. Sophie speelde onder andere met bands als Livin' Blues en de Erwin Nijhoff Band en staat bekend als de Nederlandse 'koning van de slide-guitar'. Hardholt, gitarist van The Houseband, Solution en de band van Clemens van de Ven, staat bekend als de 'talkbox-specialist'. Deze muzikanten worden aangevuld door een geoliede ritmesectie, bestaande uit: bassist Nico Heilijgers (Sunset Travellers en Ralph de Jongh) en drummer Mike Visser (Donnerwetter en Tribute to The Doors). Hun Get Rhythm project is gebaseerd op hun gedeelde voorliefde voor de roots-muziek uit het Zuiden van de VS. Dit gebied staat bekend als de veelkleurige bakermat en smeltkroes van allerlei muziekstijlen als Blues, New Orleans Funk, Country en Rock.

The Shack is vrijdag geopend vanaf 20.00 uur. Rare Earth Undercover begint rond 21.00 uur. Zondag openen de deuren om 15.00 uur. Get Rhythm begint rond 16.00 uur. Toegang op de beide dragen bedraagt 10 euro.

www.the-shack.info