Genieten van Voorjaarsconcert Excelsior

Uit
Filmmuziek vormt een belangrijk onderdeel van het concert van Excelsior, met op het scherm een beeld uit de film 'ET'.
Filmmuziek vormt een belangrijk onderdeel van het concert van Excelsior, met op het scherm een beeld uit de film 'ET'. (Foto: Ruud Rozevink)

HOOFDDORP - Muziekvereniging Excelsior gaf zaterdag 30 maart, onder leiding van Elivera van Sloten een Voorjaarsconcert in de Marktpleinkerk in Hoofddorp.

Vanwege het voorjaar had de vereniging de aankondiging van het concert en de aankleding in de kerk helemaal aangepast aan het voorjaar. Ook het programma dat werd gebracht, bestond uit vrijwel allemaal vrolijke en lichte muziek

Nadat voorzitter André Kastelein het publiek, en in het bijzonder de wethouder van Cultuur, Marja Ruigrok, had welkom geheten, opende het orkest met de mars 'In the sky of Wincrange'. Via filmmuziek van John Williams, een selectie uit 'Les Misérables' en 'Oregon' van Jacob de Haan volgde 'Gabriel's Oboe', een prachtig stuk uit de film 'The Mission'. Dit stuk is een solistisch werk, waarbij de solo prachtig werd vertolkt door Margo Veltman, de eerste klarinettist van het orkest.

Gloria's Estafette

Na de pauze werd het programma vervolgd met meerdere werken uit het lichte muziekrepertoire. Het concert eindigde met de toegift 'Gloria's Estafette', een medley van melodieën van 'Gloria Estefan and the Miami Sound Machine'.

Bijzonder in het geheel was verder dat het gehele programma werd aangekondigd door verschillende leden van de muziekvereniging. Het publiek liet middels een luid applaus blijken dat zij van het concert hadden genoten.

Zaterdag 27 april is Excelsior weer te beluisteren in de Marktpleinkerk met een Koningsdagconcert van 13.00 tot 14.00 uur. Toegang is gratis.