Doelpuntenfestival bij vrouwen SV Overbos

HOOFDDORP - De vrouwen van SV Overbos versloegen Bernardus met liefst 14-1. Met nog twee duels te gaan, staat het kampioenschap voor de deur.

Het was een spel tussen een hele sterke en vitale kat en een goedaardige muis. Femke Prins maakte vrijwel direct 1-0. Daarna was Melissa Kraakman trefzeker. En daarna was het al snel twee keer prijs schieten voor Prins. Ze zou uiteindelijk zes keer scoren. Bernardus, dat tegen degradatie knokt, stond na iets meer dan een kwartier al met 6-0 achter. Lieselotte Wels scoorde daarna de volgende treffer. En nog voor de pauze werd het 10-0 door Prins, twee keer, en Wels.

In de tweede helft bleef Overbos energiek verder gaan. Wels kon al snel de voorsprong verder uitbouwen. De tegenstander kon daarna eindelijk gevaarlijk worden en scoorde. De meiden kregen van de Overbos-fans een fraai applaus. Bernardus wekte sympathie, omdat de ploeg, ondanks de grote achterstand, sportief bleef. De thuisploeg probeerde daarna om de speelsters die haast nooit scoren ook een treffer te laten maken. Zo kon Veerle Kilsdonk, die anders als keepster meedoet nu ook scoren. En ook Ellen Kilsdonk mocht delen in de doelpuntenreeks, ze wist twee keer de keepster te verslaan.

De arbiter besloot 5 minuten te kort te laten spelen. Het werd hem door niemand kwalijk genomen. Bij Overbos was iedereen in feeststemming. Overbos kan zondag 12 mei kampioen worden in Noordwijk. SJC is dan de tegenstander. De komende twee weken ligt de competitie stil. Overbos maakt zich vast op voor een prachtig kampioensfeest.