Kunstexpo in De Ark in Hoofddorp

Nieuws
Werk van Hilde Kruijtzer. (Foto: aangeleverd)  'Mond' van Hertsel Sharon. (Foto: aangeleverd)
Werk van Hilde Kruijtzer. (Foto: aangeleverd) 'Mond' van Hertsel Sharon. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

HOOFDDORP - In De Ark in Hoofddorp vindt zaterdag 4 augustus van 16.30 tot 17.30 uur de feestelijke opening plaats van de expositie “Herleven”. Deze expositie bestaat uit schilderijen van Hilde Kruijtzer en Hertsel Sharon, twee cursisten van Pier K. Bezoekers kunnen tijdens de opening onder het genot van een hapje en een drankje de schilderijen bekijken en praten met de kunstenaars.

Hilde Kruijtzer en Hertsel Sharon hebben jarenlange schilderervaring en benaderen het schilderen op een geheel eigen manier. De schilderijen van Hilde worden gekenmerkt door marmerachtige patronen en kleuren. In de meeste van haar werken zie je haar liefde voor de natuur. Zij werkt veel met warme tinten met een vleugje goud. De meeste schilderijen hebben een mystieke uitstraling. De schilderijen ontstaan zuiver vanuit haar gevoel. Kleuren worden zowel op het palet als op het doek gemengd. Hilde heeft jarenlang les gehad op de Volksuniversiteit in Haarlem en vanaf 2014 bij Pier K in Hoofddorp.
De schilderstijl van Hertsel Sharon wordt beïnvloed door schilders als Isaac Israëls en Max Liebermann. Hij maakt graag gebruik van warme kleuren die elkaar op natuurlijke wijze complementeren en contrasteren. Hij leerde schilderen op de Bezalel academy of arts and design in Israel. Sinds 2014 volgt hij lessen bij Pier K in Hoofddorp.
Na de opening zal de expositie gedurende de maanden augustus en september (tot 23 september) elke dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur te bezichtigen zijn, evenals zondags na de kerkdienst, tussen 11.30 en 12.15 uur. Bezoek op afspraak is ook mogelijk door een mail te zenden aan: cultuurindeark@gmail.com. De Ark ligt aan de Muiderbos 36 in Hoofddorp

Werk van Hilde Kruijtzer. (Foto: aangeleverd)  'Mond' van Hertsel Sharon. (Foto: aangeleverd)