Op vakantie in een museum

Nieuws
Stoompracticum. (Foto: Justa van Bergen)
Stoompracticum. (Foto: Justa van Bergen) rodi.nl

HAARLEMMERMEER - De gemeente Haarlemmermeer heeft drie musea waar het goed vakantievieren is. Zo kan je bijvoorbeeld het net geopende ‘Buitenmuseum’ bezoeken via de vier nieuwe erfgoedfietsroutes langs de vijftien Verhalenpalen in Haarlemmermeer. Deze palen kunnen een bijzonder verhaal vertellen over de plek waar ze staan.
Combineer de fietsroute langs de Verhalenpalen met een bezoek aan de tentoonstelling ‘Schakels’ in het Historisch Museum in Hoofddorp. Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van betekenisvolle plekken in de polder en is het reisbureau voor het ‘Buitenmuseum’ van Haarlemmermeer. In het Cruquius Museum kan iedereen (zes) komen spelen met water en stoom. Je kan daarbij meedoen aan het Stoompracticum en leren hoe een stoommachine werkt. Je brengt dan een stoommachientje in beweging met water, vuur en (niet te vergeten) brandstof! Het Stoompracticum is open op 28 juli, 1, 8, 22 en 25 augustus en 1 september, tussen 13.00 en 16.00 uur.

Polderpracticum door Kindergidsen

Ook kunnen kinderen als bezoeker meedoen met het Polderpracticum aan de watertafel in de museumtuin van het Cruquius Museum. Kinderen kunnen hierbij zelf een polder vormgeven en droogmaken met miniatuurgemalen. Het Polderpracticum start om 14.00 en om 15.00 uur en wordt begeleid door Kindergidsen. De extra kosten zijn 1,50 euro boven de museumentree. Per ronde kunnen er vijftien kinderen deelnemen en de kinderen dienen zich vooraf aan te melden bij de receptie van het Cruquius Museum. (Bij slecht weer gaat het polderpracticum niet door.) Het Polderpracticum is zaterdag 4 augustus en zaterdag 1 september om 14.00 uur en om 15.00 uur.
Living History

Elke zondag zie je de naamgever van het Cruquius Museum, Nicolaus Cruquius, tot leven komen tijdens een voorstelling van Living History: ‘Sabotage op De Cruquius’. Je kan voor de reguliere toegangsprijs met deze speciale rondleidingen meelopen om 13.00 uur en om 14.30 uur. Cruquius Museum aan Cruquiusdijk 27 in Cruquius is open van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.00 tot 17.00 uur. De gratis fietsroutekaart is verkrijgbaar bij het Historisch Museum, het Cruquius Museum of de VVV in Hoofddorp. Ook is deze kaart te downloaden via: www.erfgoedhaarlemmermeer.nl Het Historisch Museum aan de Bosweg 17 in Hoofddorp is open van dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur. www.haarlemmermeermuseum.nl.