Zingend Nederlands leren tijdens Zing `es

Nieuws
Zingend Nederlands leren tijdens Zing ‘es. (Foto: Richard Rood)
Zingend Nederlands leren tijdens Zing ‘es. (Foto: Richard Rood) rodi.nl

HEERHUGOWAARD - In Cool kunst en cultuur in Heerhugowaard vindt zondag 28 oktober weer een nieuwe editie van Zing ‘es plaats bij Cool . Anderstalige inwoners van Heerhugowaard en omstreken die graag Nederlands willen leren, kunnen al zingend kennismaken met de Nederlandse taal. Ook Nederlandstalige inwoners zijn van harte welkom om mee te zingen.
Zondag 28 oktober staat Zing ‘es in het thema staan van de herfst. Er zullen diverse Nederlandstalige klassiekers voorbij komen zoals Ritme van de regen van Rob de Nijs en Het Regent Zonnestralen van Acda en De Munnik, maar er is ook ruimte voor verzoeknummers. Als er veel kinderen aanwezig zijn komen er uiteraard ook kinderliedjes aan bod. Er wordt gezongen onder leiding van zangcoach en koorleider Raoul Wijsma.

Zingen verbindt

Plezier tijdens het zingen staat voorop maar Zing ‘es is vooral een leuke manier voor bijvoorbeeld vluchtelingen en expats om de Nederlandse taal eigen te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat muziek een goed hulpmiddel is bij het leren van een taal.
Aanmelden

Iedereen die graag zingt is welkom bij Zing ‘es. Cool streeft naar een 60-40 verdeling tussen Nederlands-lerenden en Nederlands-sprekenden en roept daarom op om vooral op zoek te gaan naar anderstalige Heerhugowaarders en samen naar Cool te komen. De toegang voor Zing ‘es is gratis. Reserveren is noodzakelijk en kan kan via www.coolkunstencultuur.nl, telefonisch via 072 576 0955 of bij de servicebalie van Cool.