Greenpeace vraagt aandacht voor het klimaat voor de ingang van de Schiphol Group.
Greenpeace vraagt aandacht voor het klimaat voor de ingang van de Schiphol Group. ((Foto: David Jo Bradley))

'Noodlanding' voor het klimaat-protest bij Schiphol Group

  Nieuws

SCHIPHOL - Greenpeace heeft woensdagmorgen 11 september samen met omwonenden van luchthavens gedemonstreerd voor het hoofdkantoor van de Schiphol Group. De actievoerders rolden een groot spandoek uit voor de hoofdingang met de tekst 'Noodlanding voor het klimaat.' Ook deelden zij flyers uit aan het personeel. De actievoerders willen een klimaatplan van Schiphol.

Greenpeace wil klimaatplan

De luchthavens van Schiphol zijn samen goed voor een CO2-uitstoot van 13,6 megaton. "Dat is bijna net zoveel als alle personenauto's van Nederland bij elkaar. Ondertussen wil Schiphol alleen maar groeien en de uitstoot en overlast groeien mee", zegt campagneleider Dewi Zloch van Greenpeace.

Het protest volgt op de plannen van minister Van Nieuwenhuizen om Schiphol te laten groeien en vliegveld Lelystad te openen. Hoe dat te rijmen valt met de klimaatcrisis, is onduidelijk, zegt Greenpeace. Woensdag werd hierover onder andere gedebatteerd tijdens het Algemeen Overleg Luchtvaart in de Tweede Kamer.

Actieverkiezing

Onder de noemer 'Noodlanding voor het klimaat' organiseert Greenpeace later dit jaar een grote massale actie tegen Schiphol Group. Eerder leverden gesprekken tussen Greenpeace en Dick Benschop van Schiphol Group niets op. De afgelopen maanden zijn honderden actie-ideeën verzameld in het hele land. Vanaf vandaag (16 september) kan via noodlandingvoorhetklimaat.nl gestemd worden op het beste idee voor de actie.

Meer berichten