Een zorginformatiemarkt voor senioren, mantelzorgers en vrijwilligers.
Een zorginformatiemarkt voor senioren, mantelzorgers en vrijwilligers. ((Foto: Aangeleverd))

Informatiemarkt Meer voor Elkaar op 19 oktober

  Nieuws

HOOFDDORP - Inwoners (senioren, mantelzorgers en vrijwilligers) en bezoekers van buiten de gemeente kunnen zich zaterdag 19 oktober breeduit laten informeren over langer zelfstandig wonen, fit ouder worden, reizen met het openbaar vervoer, vrijwilligerswerk, zorg, mantelzorgondersteuning en activiteiten in de buurt. 

In het Raadhuis op het Raadhuisplein is van 10.00 tot 15.00 uur de Meer voor Elkaar informatiemarkt. Op de markt is volop informatie te krijgen, maar is ook deel te nemen aan diverse activiteiten. Bibliotheek Haarlemmermeer is ook aanwezig met onder andere informatie over het Taalhuis, de taalwandelingen, digitale cursussen, de Koffieochtend Met voor senioren en meer.

Huiskamer

Er wordt een huiskamer gecreëerd waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en bijvoorbeeld informatie over verenigingen in de buurt kunnen krijgen. Ook wordt de bezoeker wegwijs gemaakt op een speciale tablet voor ouderen. Naast alle informatie en demonstraties is de beurs vooral heel gezellig. 

Wooncheck

Om 11.00 uur zet Mieke Booij, wethouder wonen en zorg & welzijn, de Wooncheck live. Via een online vragenlijst kunnen inwoners eenvoudig checken of hun woning nog veilig en levensloopbestendig is. Tevens krijgen zij tips, advies en informatie. De Wooncheck is onderdeel van de nieuwe campagne 'Leven Lang Wonen'. 

Dementievriendelijk

Haarlemmermeer wil mensen met dementie maatwerk kunnen bieden in dienstverlening. Medewerkers met klantcontact volgen een training 'omgaan met dementie'. Om 13.30 uur ontvangt wethouder Marjolein Steffens–van de Water het certificaat en de sticker 'samen dementievriendelijke' van Jan Lans. Lans is voorzitter van afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland en speldt de wethouder ook het vergeet-me-niet-speldje op. De sticker wordt op de deur geplakt.

Programma

11.00 - 11.15 uur Les stoelyoga 
11.15 - 11.30 uur Wethouder Mieke Booij–van Eck zet de Wooncheck live
11.30 - 11.45 uur Les valpreventie 
12.00 - 12.30 uur Optreden van koor Viva La Musica 
12.30 - 12.45 uur Les stoelyoga 
13.00 -13.30 uur Optreden van koor Viva la Musica 
13.30 - 13.45 uur Wethouder Marjolein Steffens ontvangt een certificaat en sticker voor dementievriendelijke gemeente
13.45 - 14.00 uur Les valpreventie 
14.00 - 14.15 uur Les stoelyoga 

In de centrale hal, de burgerzaal op de eerste verdieping en op het plein voor het raadhuis zijn tal van activiteiten bij te wonen.

haarlemmermeergemeente.nl/meer-voor-elkaar
www.debibliotheekhaarlemmermeer.nl

Meer berichten