Jordy Vonk schuift elite PWA-wereld binnen - Nieuw-Vennepse windsurfer haalt beste resultaat ooit

  Nieuws
Jordy Vonk uit Nieuw-Vennep schuift de elite van de PWA-wereld binnen  (Foto: aangeleverd)
Jordy Vonk uit Nieuw-Vennep schuift de elite van de PWA-wereld binnen (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

FUERTEVENTURA - De Nieuw-Vennepse windsurfer Jordy Vonk heeft op het Canarische eiland Fuerteventura een van zijn beste resultaten ooit behaald. De 25-jarige geboren Sassenheimer eindigde afgelopen weekend als vierde tijdens de Fuerteventura Slalom PWA World Tour. In de wereldbekerstand staat hij na vijf wedstrijden op de vijfde plek.
De PWA World Tour is een door de Professional Windsurfers Association gehouden wereldtour in het windsurfen. De windsurfers doen een groot aantal landen aan met verschillende condities. Er wordt gevaren in verschillende disciplines, onder meer: wave, freestyle en slalom. De weersomstandigheden waren in zijn voordeel. "Ik houd van de sterke passaatwind. En die passeert de Canarische Eilanden van begin mei tot eind augustus."

Explosief

De finales die Jordy Vonk gesurft heeft, gaan gepaard met absurd hoge snelheden en strakke gijpacties. In het wedstrijdgebied ligt een parcours van vijf boeien waarlangs gesurft moet worden. Een race duurt vier tot vijf minuten en is explosief. De Noord-Hollandse windsurfer wordt nu al vergeleken met Antoine Albeau, 24-voudig wereldkampioen. "Mooi om te horen. Ik ben vooral tevreden over mijn constante niveau. Slalom windsurfen op zee is ook een kwestie van ervaring."
Het PWA-slalom seizoen loopt inmiddels richting het einde. Zijn nu al succesvolle seizoen vervolgt Vonk begin oktober in Sylt, een Duits eiland vlakbij Denemarken."Kou en mogelijk slecht weer zijn weer een andere, extra uitdaging voor ons als windsurfers." Dit seizoen werd Jordy al Zwitsers en Nederlands kampioen in de discipline slalom. En tot slot: "Onder aan de streep telt de wedstrijd met de minst behaalde punten niet mee. Ik heb tot nu nog geen slecht resultaat gehad. Ik hoop om in de top vijf van de wereld te eindigen."
Bij de laatste wedstrijd op Sylt wil Vonk alle risico’s nemen om op het podium te komen.

Meer berichten