Ap Reinders vertrekt naar Stichtse Vecht om als burgemeester aan de slag te gaan.
Ap Reinders vertrekt naar Stichtse Vecht om als burgemeester aan de slag te gaan. ((Foto: Danny van Casembroot))

Wethouder Ap Reinders voorgedragen als burgemeester Stichtse Vecht

  Politiek

HAARLEMMERMEER - De gemeenteraad van Stichtse Vecht heeft wethouder Ap Reinders voorgedragen als nieuwe burgemeester. Stichtse Vecht is een gemeente in de provincie Utrecht met ruim 64.000 inwoners. Reinders is op dit moment wethouder van Haarlemmermeer voor HAP.

Het bestuur en de fractie van zijn partij HAP zijn trots. "Het is vrij uniek dat een lokale partij een burgemeester levert. Consequentie is wel dat wij een ervaren, gedreven en vakkundige wethouder moeten missen en bovendien een fijne collega om mee samen te werken", spreekt fractievoorzitter Johan Rip.

Vanaf 2014 was Ap Reinders wethouder voor de lokale partij Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP). Op dit moment is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles economie & ondernemerschap, werk & inkomen, arbeidsmarktbeleid, dienstverlening ondernemers, personeel en inkoop- en aanbestedingsbeleid.

Reinders droeg mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een warm hart toe en heeft het belang van startende ondernemers en zelfstandige professionals in de gemeente geagendeerd, maar ook landelijk, zoals bij het stedennetwerk G40. Ook heeft hij zich met het proces van de succesvol afgeronde gemeentelijke herindeling beziggehouden.

Stichtse Vecht heeft in Ap Reinders een prima burgemeester en haar 'gedroomde kandidaat.' gevonden. Johan Rip: "Namens het bestuur en de fractie van HAP wil ik hem hartelijk danken voor zijn grote inzet de afgelopen jaren."

Meer berichten