(Foto: PR)

De Jong Sports sporters pakken prijzen USC Cup

  Sport

NIEUW-VENNEP / AMSTERDAM - Sportschool De Jong Sports uit Nieuw-Vennep heeft zondag 17 maart veel prijzen gewonnen tijdens de derde open USC Cup Nunchaku Do kampioenschappen in Amsterdam. Topper van de dag was Ricardo de Jong. Hij pakte vier keer het goud.

Het team van Rene de Jong wist maar liefs veertien prijzen te winnen. Met een zeer sterk team vertrok de groep naar Amsterdam om in actie te komen op vier onderdelen: kumite, kata , Freestyle en The Best of the Best.

Ricardo de Jong won vier keer goud, een topprestatie van deze 19-jarige Beinsdorper. In totaal wonnen de sporters van De Jong Sports acht keer goud, vier keer zilver en twee keer brons.

Kumite (sparren)

Lengteklasse-1m65: De dag begon goed voor het team van René de Jong, de eerste prijs van de dag werd gewonnen door Stijn Bon, hij behaalde een knappe derde plaats in een sterk deelnemersveld.

1m75 A: Hier werd Sjoed Leinberger tweede en teamgenoot Jeroen Mense derde.

1m75 B: De eerste titel van de zondag voor het team ging naar Jim Cable. In een sterk deelnemersveld wist Jim al zijn partijen overtuigend te winnen. Teamgenoot Daan Bartels werd knap tweede.

Senioren-1m85 werd overtuigend gewonnen door De Jong Sports, Ricardo de Jong werd kampioen, hij won al zijn partijen op indrukkende wijze.

Kata

Junioren: Adam Reed won hier het goud.

Senioren: Marissa de Jong deed mee bij de heren en met succes, zij behaalde het goud. Teamgenoot Jeroen Mense won het zilver.

Kata Shodan (zwarte band)

Hier ging het goud naar Ricardo de Jong. Met twee foutloze kata's werd hij overduidelijk eerste.

Freestyle

Junioren: In deze klasse won Daan Bartels het goud, Adam Reed pakte het zilver.

Senioren / experts: De grote favoriet Ricardo de Jong maakte zijn favorietenrol waar. Hij liet een prachtige freestyle zien en pakte met zeer hoge cijfers de dik verdiende overwinning. De grote freestyle cup bij de senioren ging dus mee naar Beinsdorp.

The Best of the Best

Het laatste onderdeel was The Best of the Best. Alle toppers uit de verschillende klassen namen het op tegen elkaar. Uiteindelijk wist Ricardo de Jong alle partijen te winnen en pakte zijn vierde goud van de dag.

Het harde trainen van de sportschool uit Nieuw Vennep beloonde zich dus met een regen van prijzen.

Informatie over De Jong Sports: Rene de Jong 0252-515413 of de.jong.rene@hetnet.nl en www.dejongsports.nl

Meer berichten