Kanovereniging Waterwolf verzorgt in mei een kanocursus.
Kanovereniging Waterwolf verzorgt in mei een kanocursus. ((Foto: KV Waterwolf))

Kanocursus bij Waterwolf

  Sport

CRUQUIUS - Kanovaren in Haarlemmermeer gebeurt al 25 jaar door de leden van kanovereniging Waterwolf. Zij willen graag meer mensen laten ervaren dat kanovaren genieten is en starten in mei een 'Summerschool', een cursus kanovaren voor beginners.

In vier lesavonden op de woensdag (19.00-21.00 uur) leren de deelnemers meer over de techniek van kanovaren en maken leuke tochten door de gemeente. De kanovereniging geeft de lessen vanaf haar clubgebouw in Cruquius, naast het Pannenkoekenpaviljoen aan de Kruisweg 1625A. De cursus, inclusief het materiaal, kost 35 euro. Aanmelden: www.kvwaterwolf.nl.

Een kano-instructeur geeft de lessen. Deelnemers krijgen uitleg over het materiaal en op het water is er aandacht voor de verschillende peddelslagen en kanovaardigheden. De lessen gaan op een ontspannen en gezellige manier, waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om alles rustig onder de knie te krijgen én te genieten van het actief bezig zijn in de natuur.

Bijzondere beleving

In Haarlemmermeer kan gevaren worden door prachtige vaarten, slootjes, tochten en langs akkervelden. Door de diepe ligging van het vaarwater, is het kanovaren langs wegen en huizen een bijzondere beleving waarbij het uitzicht varieert, maar er nog steeds veel groen en natuur te zien is.

Kanovereniging Waterwolf heeft ruim vijftig leden en is gehuisvest aan de kruisweg 1625A. De leden varen vanaf het clubhuis, maar wijken ook uit naar de Ringvaart, de Molenplas of ander vaarwater in de omgeving.

Informatie: secretaris@kvwatewolf.nl

Meer berichten