Door heel vroeg te vertrekken, zijn volop vogels te horen en te zien.
Door heel vroeg te vertrekken, zijn volop vogels te horen en te zien. ((Foto: Groen Haarlemmermeer))

Op de fiets parken en vogels kijken

  Uit

Ingezonden via Facebook

HOOFDDORP - IVN werkgroep Haarlemmermeer laat zaterdag 25 mei graag meer van haar gebied zien met een mooie vroege vogel fietstocht door diverse groene gebieden in de polder. Gestart wordt om 7.00 uur in park Toolenburgplas, nabij de parkeerplaats Toolenburgplas IJweg en Bennebroekerweg bij het grote bord van de plas aan het strand. Door vroeg te starten, is onderweg volop te genieten van vogelzang.

Tocht langs zeven parken

Dit is dé tijd om zangvogels te horen. In het voorjaar zingen de vogels volop om hun partner te lokken en concurrenten op afstand te houden. De fietstocht door de diverse parken kan gezien worden als een proeverij met als muziek de vogelzang van onder meer de merel, roodborst, fitis, tjiftjaf en groenling. Natuurlijk zijn ook andere vogels als buizerd, eenden en ganzen te zien.

De fietstocht start bij de Toolenburgplas en gaat door Park21, Park Zwaanshoek, Groene Weelde, waarna deze eindigt in het Haarlemmermeerse bos. De route geeft een mooie variatie in landschapjes, zoals struweel, tuinen, open plassen, akkerland en bosgebied tijdens deze ruim 2 uur durende fietstocht. Niet vergeten een verrekijker mee te nemen, zeker voor het geval de buizerd weer op zijn favoriete lichtmast zit in park Zwaanshoek of een vroege nachtegaal op een nog kale tak.

Aanmelden (verplicht): ivnhaarlemmermeer@gmail.com of sms naar 06-15121509.

Meer berichten