Sweet Mary Jane.
Sweet Mary Jane. ((Foto: PR))

Roparun Benefiet en Sweet Mary Jane in Shack

  Uit

OUDE MEER - In The Shack op de Schipholdijk start het weekend vrijdag 17 mei met een benefietavond, georganiseerd door Roparun. Het optreden van Stevie Ray Vaughan undercover is voor zondag 19 mei geannuleerd. Gelukkig heeft The Shack op zeer korte termijn de band Sweet Mary Jane bereid gevonden om deze plek op te vullen.

De Roparun (van 8 t/m 10 juni) is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij teams een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Roparun Team 51 Vitaly Runners nodigt iedereen uit in The Shack voor een livemuziek-avond met de Ierse Folkband Boxin' The Vox, de akoestische folk/rock band JaMiJa XL en de pop/rock coverband Clueless. Een avond genieten van een drankje en een hapje en tegelijkertijd dit mooie initiatief ondersteunen door mee te doen met de benefietloterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Sweet Mary Jane

Zoals de naam van de band al doet vermoeden, brengt Sweet Mary Jane haar publiek naar de jaren '60 en '70. Dit power-trio, geformeerd rond frontman Fred van Willigen, is geïnspireerd door de gitaarhelden van de Blues Rock. De afgelopen 3 jaar heeft Sweet Mary Jane indruk weten te maken met haar liveshows en staat hoog en stevig genoteerd als een van de best geboekte blues-acts van Nederland. Het repertoire van Sweet Mary Jane bestaat uit songs van onder andere Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan, en Jimi Hendrix, maar ook Buddy Guy, ZZ Top en Eric Clapton zitten in het repertoire en een aantal eigen composities. Fred, op de gitaar en zang, speelde in voorprogramma's van Golden Earring, Rory Gallagher, en Luther Allison. Met Ton Boekelman, op de bas en zang, (speelde in Blue Spirit en EXP), en de benjamin van het gezelschap, de veel gevraagde sessiemuzikant, Lars van der Weide op de drums, gaat Sweet Mary Jane helemaal los op het podium met een energieke en wervelende show.

Informatie

De Roparun benefietavond begint vrijdag 20.00, toegang is 15 euro (inclusief consumptie). Zondag opent The Shack 15.00 uur. Sweet Mary Jane speelt vanaf 16.00 uur, toegang is 8 euro.

www.the-shack.info

Meer berichten