Haunted Airfields, oftewel spokende vliegvelden, vormen het onderwerp van de lezing zondag in het Crash Museum.
Haunted Airfields, oftewel spokende vliegvelden, vormen het onderwerp van de lezing zondag in het Crash Museum. ((Foto: PR))

Lezing in CRASH over Haunted Airfields

  Uit

AALSMEERDERBRUG - Het CRASH Luchtoorlog- en Verzetsmuseum '40-'45 in het Fort bij Aalsmeer verzorgt zondag 9 juni om 13.00 uur de lezing 'Haunted Airfields (spokende vliegvelden) in het Verenigd Koninkrijk'

Zowel tijdens als na de Tweede Wereldoorlog waren er veel verhalen over bijzondere, spookachtige verschijningen en gebeurtenissen op- en rond oude vliegvelden in Engeland. Het gaat om geestverschijningen of bijvoorbeeld geluiden van mensen in een Control Tower terwijl die leeg is. Ook hoorde men op gezette tijden muziek van Glenn Miller uit een oude radio terwijl die niet was aangesloten. Het zijn ongelofelijke, maar waargebeurde verhalen, gebaseerd op getuigenissen van mensen. De lezing geeft een aantal zeer markante voorbeelden.

De lezing wordt verzorgd door Peter de Raaf, begint om 13.00 uur en is gratis toegankelijk voor museumbezoekers. Het museum aan de Aalsmeerderdijk is, naast elke woensdagmiddag en zaterdag, de tweede zondag van de maand geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

www.crash40-45.nl

Meer berichten