Het museum wordt klaar gemaakt voor de filmopnamen.
Het museum wordt klaar gemaakt voor de filmopnamen. ((Foto: Aangeleverd))

Bezoek filmopnamen in Transport Museum

  Uit

NIEUW-VENNEP - "Action!" In het Nederlands Transport Museum vinden deze herfstvakantie opnamen plaats voor een nieuwe Nederlandse serie over de luchtvaartgeschiedenis.

Deze achtdelige gedramatiseerde serie, met de toepasselijke naam 'Vliegende Hollanders', vertelt het verhaal over de strijd tussen Anthony Fokker en Albert Plesman (oprichter van de KLM) in de periode 1919-1939. De door Topkapi gemaakte serie wordt in september op NPO1 uitgezonden.

In het museum is het een drukte van belang. Zowel vrijwilligers van het museum als een decorbouwer werken keihard om twee vliegtuigen voor de opnames klaar te maken. De eerste is een Fokker F.7 uit 1925. Dit vliegtuig is de laatste maanden opgebouwd en wordt gebruikt voor de close-up cockpitopnamen. Het tweede vliegtuig is de Douglas DC-2 waar een complete cockpit, radiocompartiment en passagierscabine in gebouwd worden. In alle drie compartimenten worden opnamen gemaakt.

De televisieserie laat zien wat voor een vooraanstaande rol de Nederlandse luchtvaart in die tijd in het wereldwijde transport had; KLM vloog de langste luchtlijnen ter wereld en Fokker was de grootste vliegtuigbouwer in de wereld.

Rondleidingen

Bezoekers kunnen kijken naar alle werkzaamheden in het museum; de voorbereidingen, de verschillende sets en de vliegtuigen. Het museum heeft zelfs toestemming gekregen om, ook tijdens de opnamen, groepjes bezoekers mee te nemen naar de geïmproviseerde studio's. Zo kunnen zij met eigen ogen zien wat er allemaal komt kijken bij het maken van opnamen.

Check voor de opnamedagen de Facebooksite 'NederlandsTransportMuseum', omdat deze aan veranderingen onderhevig zijn.

www.nederlandstransportmuseum.nl

Meer berichten