Het hoogste punt van Het Gemaalhuis is bereikt.
Het hoogste punt van Het Gemaalhuis is bereikt. ((Foto: Danny de Casembroot))

Hoogste punt bouwproject Het Gemaalhuis bereikt

  Wonen

HOOFDDORP - Het hoogste punt van bouwproject Het Gemaalhuis is bereikt. Vrijdagmiddag 29 november werd dit gevierd.

De genodigden, waaronder wethouder Jurgen Nobel, werden ontvangen in hotel Holiday Inn Express aan de Jupiterstraat, waarna ze zich samen naar de bouwplaats verplaatsten voor het feestelijke moment.

Gemaalhuis

In Het Gemaalhuis komen 84 woningen, waarvan dertig grondgebonden koopwoningen, veertig (vrije sector) huur- en veertien koopappartementen. De aannemers zijn IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht.

De woningen liggen aan de Kruisweg, bij de 'entree' van Hoofddorp. Timpaan baseerde het ontwerp op het karakter van de polder, met een originele architectuur, geïnspireerd op de historische gemalen. Jurgen Nobel sloeg in het voorjaar al de eerste paal: "Hier woon je natuurlijk geweldig straks, dicht bij het Hyde Park en op loopafstand van het centrum en het station. Dit is weer zo'n project dat Hoofddorp op de kaart zet."

Energiezuinig

De woningen worden zeer energiezuinig, mede door de zonnepanelen op het dak. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met lage energielasten.

Meer berichten