Teamleider AH Heiloo de Mont Ventoux op voor ALS

Algemeen
Als u uw statiegeldbonnetje in de bus gooit, is Edwin daar heel blij mee.
Als u uw statiegeldbonnetje in de bus gooit, is Edwin daar heel blij mee. (Foto: Ed Bausch)

HEILOO - Edwin Reimers (Krommenie, 1976) fietst graag, om zich fit te houden en te ontspannen. 6 juni fietst hij de Mont Ventoux op. De magische berg in de Franse Alpen is die dag het decor voor wandelaars, fietsers en hardlopers die daarmee geld inzamelen voor de stichting ALS. 

Die heeft hard geld nodig voor onderzoek naar de gelijknamige aandoening aan het zenuwstelsel, die jaarlijks ruim 500 medelanders treft. Een afdoende medicijn is er nog altijd niet. Dus de stichting zoekt voortdurend naar financiële middelen voor het onderzoek om te achterhalen waarom bij sommigen de zenuwcellen in het lichaam afsterven. 

Edwin probeert jaarlijks mee te doen aan zo’n fietsactie. Vijf dagen per week is hij met veel plezier te vinden in de AH-vestiging in ’t Loo. Als teamleider geeft hij zijn aandacht aan gemiddeld tachtig vakkenvullers en het voorraadbeheer. Nu nodigt hij de klanten uit om het bonnetje voor de ingeleverde lege flessen in de bus naast de flessenautomaat te doen. Dat kan ook in de andere AH-winkels in Heiloo. Hij krijgt dan het geld en dat gaat helemaal naar het goede doel. “Ik betaal de reis zelf. Ik ga de berg op met mijn mountainbike, die zit veel lekkerder en daar train ik ook altijd op. Mijn kinderen zijn natuurlijk mijn grootste fans, maar ik hoop ook op heel veel statiegeldbonnetjes voor het goede doel.” 

Op www.tourduals.nl is alles te lezen over de tocht op 6 juni. Edwin heeft daar ook een persoonlijke pagina. Wie hem sowieso met een geldelijke bijdrage wil steunen kan dat ook via de site doen.

DOOR: ED BAUSCH