Beth en Flo geven een theatraal pianorecital in de Hippolytuskerk.
Beth en Flo geven een theatraal pianorecital in de Hippolytuskerk. ((Foto: Jenny Audring))

Theatraal pianorecital Beth en Flo in Hippolytuskerk

HIPPOLYTUSHOEF - Pianoduo Beth & Flo, twee eigenzinnige pianistes met gevoel voor theater, geven zondag 24 maart om 15.30 uur een concert in de Hippolytuskerk te Hippolytushoef. Geen concert zoals je zou verwachten van klassiek pianistes: Beth & Flo maken hun publiek op een slimme en verrassende manier deelgenoot van de muziek die zij spelen. Het gevolg is een optreden tussen een traditioneel concert en een cabaretprogramma in.

Maar geen twijfel: Claudette Verhulst en Elsbet Remijn zijn pianisten om serieus te nemen. Ze leerden elkaar kennen in de klas van Rien de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Elsbet en Claudette behaalden daar in 2014 hun Masterdiploma. De dames namen met succes deel aan verschillende concoursen en traden op bij festivals, zoals het Grachtenfestival in Amsterdam, het Haagse Uit Festival, het Peter de Grote festival in Groningen. Een bijzondere gelegenheid was het EYE Filmbal in 2016, waar het duo live muziek speelde op twee vleugels bij een stille film! En er wordt prachtige muziek gemaakt: Rachmaninov, Saint-Saëns en Gershwin komen voorbij, evenals het symfonische gedicht De Moldau van Smetana, in diens eigen bewerking voor piano quatre-mains.

Het theatraal pianorecital van Beth & Flo is het laatste Kroonconcert van dit seizoen in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef. Kaarten à € 14,- zijn voor aanvang verkrijgbaar in de kerk vanaf 14.45 uur en tot en mer donderdag 21 maart via: www.dekroonconcerten.nl. Telefonisch kan men kaarten bestellen bij Gideon van Beek: 0227-720204.


Meer berichten