Ervaar zelf het leven op de boerderij!
Ervaar zelf het leven op de boerderij! ((Foto: Aangeleverd))

Dagje bij de boer

REGIO - Zes boerenbedrijven in Noord-Holland, waaronder de familie Veldman in 't Veld, openen zondag 7 april vanaf 11.00 uur hun erf en staldeuren voor publiek onder de noemer 'Dagje bij de Boer Dag'. Ontdek de koeien, het prachtige Noord-Hollandse landschap, de stallen, het melken, de hooiberg en nog veel meer.

In 't Veld staat de duurzame boerderij van de familie Veldman. Joep, Constance en hun kinderen Lenthe en Gijs wonen hier samen met herdershond CJ, kat Kees, twee paardjes, kippen en honderd melkkoeien en wat kalfjes. Onlangs hebben zij hun Beemster Boerderijwinkel geopend, waar heerlijke kaas gekocht kan worden. Binnenkort openen zij ook hun eigen vergaderlocatie en verzorgen ze groepsrondleidingen. Er valt deze dag genoeg te beleven bij de familie Veldman. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de boerderijwinkel. Kinderen kunnen onder meer meedoen aan een kruiwagenrace, een rondje rijden op het skeltercircuit, pony Beauty aaien of borstelen of zelf het blotevoetenpad ervaren. Ook is er een leuke speurtocht waaraan de kinderen kunnen meedoen. Zo leren ze spelenderwijs van alles over koeien, het leven op de boerderij en het maken van kaas. En als het weer het toelaat gooit boer Joep rond 12.00 uur de staldeur open voor de koeien en mogen ze de wei in. De familie Veldman kijkt uit naar je komst!

Bezoekers zijn van harte welkom aan de Doorbraakweg 6 in 't Veld, tussen 11.00 en 16.00 uur. Kijk ook eens op www.dagjebijdeboerdag.nl.

Meer berichten