Oecumenische viering in Oosterland

OOSTERLAND - De oecumenische viering in de Michaëlskerk staat zondag 5 mei in het teken van het apocriefe Bijbelboek Judith. Dit verhaal blijkt juist in de meidagen waarin men stilstaat bij oorlog en bevrijding verrassend actueel. Aanvang 10.30 uur.

Het volk van Judith is in nood, loopt gevaar en dreigt vernietigd te worden door de vijand die al weken de waterbronnen bezet houdt. Voorraden raken op en er zijn tekorten. Mensen in haar stad komen om van honger en dorst. Ze kan het niet langer aanzien. Er moet iets gebeuren. Ze moet iets doen, maar wat!? Het plan dat haar invalt wil ze met kracht van zich afwerpen, maar het laat haar niet meer los!

Een vertelvoorstelling over twijfel en moed, die je vanaf de eerste zinnen meeneemt in het dilemma wie men kiest te zijn en wat te doen als het er werkelijk op aankomt. Een oeroud apocrief verhaal waarin vragen aan de orde komen die ook in deze tijd van dreiging en verandering aan de orde zijn. Een verhaal dat raakt aan de brandhaarden in de wereld van vandaag en dat vertelt hoe de daad van één vrouw de levens van velen beïnvloedde.

Verhalenverteller Pauline Seebregts kruipt in de huid van Judith en neemt de aanwezigen mee naar vroeger tijden en naar vragen van vandaag. De vertelvoorstelling wordt omlijst door zang van het Museumkoor en de Kindercantorij onder leiding van Marco Mosk, met medewerking van Jan Dekker (orgel) en Annet de Groot (contrabas). Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten. Zie voor meer informatie: www.zininoosterland.nl

Meer berichten