Een geboorteboom in de tuin bij een inwoner van de gemeente.
Een geboorteboom in de tuin bij een inwoner van de gemeente. ((Foto: aangeleverd gemeente Hollands Kroon))

Planten (geboorte)bomen in volle gang

HOLLANDS KROON - Stoop Groenvoorziening BV uit Waarland is druk bezig ruim 200 bomen te planten. Het totale aantal over dit hele jaar komt daarmee op ongeveer 350 stuks.

In het coalitieakkoord is opgenomen dat er voor ieder kind dat in Hollands Kroon wordt geboren een boom wordt geplant. De ruimte om bomen te planten in gemeentegrond is echter schaars. Mede daarom stelde de gemeente dit jaar ruim 100 bomen beschikbaar voor haar inwoners die deze bomen in hun eigen tuin kunnen planten. Hiermee is het totaal aantal 'geboortebomen' in 2019 op ongeveer 450 stuks uitgekomen, ongeveer gelijk aan het aantal kinderen dat jaarlijks in Hollands Kroon wordt geboren.

Actie Serious Request

Eind 2018 hebben diverse inwoners een boom geadopteerd in het kader van Serious Request. Deze bomen, 62 in totaal, worden binnenkort geplant langs de Veerweg en de Lotweg tussen Anna Paulowna en Wieringerwaard.

Vindt u dat er in uw wijk, buurt of straat meer bomen moeten komen? Neem dan contact op met team Kernbeheer via kernbeheer@hollandskroon.nl of 088-321 5000.

Meer berichten