Schagen krijgt een Lichtjesloop in februari 2020. Aanmelden is al mogelijk.
Schagen krijgt een Lichtjesloop in februari 2020. Aanmelden is al mogelijk. (Foto Team Sportservice.)

Eerste lichtjesloop Schagen een feit

SCHAGEN - In navolging van succesvolle lichtjeslopen in andere gemeenten organiseert Team Sportservice Schagen 28 februari een Lichtjesloop. Een slinger van met lichtjes versierde wandelaars op een mooie route van 11 km door Schagen. Je kunt je daar nu al voor aanmelden.

Lichtjeslopen worden steeds populairder. Ze worden vaak gehouden in het najaar, rond Allerzielen. De Lichtjesloop van Schagen is gepland voor 28 februari. Monique de Vries van Team Sportservice Schagen legt uit waarom: "Februari is vaak een donkere, grauwe maand. Omdat het voorjaar bijna in zicht is willen we dat vieren met een Lichtjesloop. Een beetje licht in de duisternis." Met de Lichtjesloop wil Teamsportservice Schagen de deelnemers laten zien hoe mooi Schagen is, en hoe gezellig en gezond bewegen in de buitenlucht kan zijn.

Prijs mooiste outfit

Iedereen die meewandelt wordt gevraagd om zich te versieren met lichtjes. Zo ontstaat er een prachtige verlichte slinger door Schagen. Degene die de mooiste verlichte outfit draagt wint een leuke prijs. Ook voor de groep met de leukste outfit is er een prijs.

Verlichte route

De 11 kilometer lange route gaat langs de mooiste plekken van Schagen. Bewoners langs de route worden opgeroepen hun huizen en tuinen ook met lichtjes te versieren. Onderweg zal er entertainment zijn en er is voor de deelnemers gratis water en gezonde snacks. De start is bij de Alpha, op de Loet in Schagen. De wandelaars worden bij Alpha ook weer feestelijk binnen gehaald met muziek en een consumptie. Daar is ook de prijsuitreiking voor de mooiste lichtgevende outfit. Alle deelnemers ontvangen een leuke attentie ter herinnering aan de eerste Lichtjesloop in Schagen.

Aanmelden

Wil je meedoen met de Lichtjesloop? Dat kan door je aan te melden via de website van Teamsportservice Schagen: jouw.teamsportservice.nl/schagen. Doe dit vóór 13 februari. Deelname kost € 9,50 dat is inclusief water en gezonde snacks onderweg, een consumptie na afloop in Alpha, en een leuke attentie.

De Lichtjesloop wordt mede mogelijk gemaakt door Alpha, Veko Lightsystems, Albert Heijn Callantsoog, Fit4Lady, Rabobank Kop van Noord-Holland en Atletiekvereniging TAS '82.

Meer berichten