(Foto: Eduardus Lee)

Derde lustrum Meesterlijk Schagen

SCHAGEN - Het wordt op nieuwjaarsdag alweer hun 25ste evenement. Meesterlijk Schagen presenteert met trots het zevende Nieuwjaarsmiddagconcert. Met Amerikaanse sferen in het Scagon.

Het nieuwjaarsmenu, geserveerd buiten de schaduw van de Mac, vermeldt mooie melodieën, die nu al de eeuwigheidswaarde van de klassieken hebben. Om maar eens twee groten te noemen: Gerswhin en Bernstein.

Amerika heeft zoveel meer dan de Coca Cola Cultuur. Bernstein en Gerswhin stonden aan de wieg van meesterwerken als Porgy and Bess en The West Side Story. Werken die ook over driehonderd jaar intensief zullen worden beluisterd.

Meer smaken op de eerste dag van het nieuwe decennium zijn onder andere Aaron Copland, die het grappige' I bought me a cat' bedacht. Professionele zangers geven mede inhoud aan het concert. Zoals Stéphanie Desjardins, een Frans-Canadese lyrische sopraan, Bariton David Visser, die Schagen al eerder deelgenoot maakte van zijn vocale talenten en pianiste Mirsa Adami, die de stad en het theater heel goed kent.

Het sluit naadloos aan bij de sfeer van Nieuwjaarsdag, waarbij Meesterlijk Schagen de bubbels en de ballen niet links laat liggen. Het volledige programma van het concert vol stars en stripes is op www.meesterlijkschagen.nl te lezen. Het zevende Nieuwjaarsmiddagconcert begint in het Scagon om 15 uur. Een kaartje kost inclusief bubbel en bal 22,50 euro: www.scagontheater.nl.

Met het zevende Nieuwjaarsmiddagconcert rondt Meesterlijk Schagen haar derde lustrum af. De club begon in 2004 met de historische expositie van regionale schilderkunst in het toenmalige notarispand aan de Landbouwstraat. Daarna volgde er een prachtige reeks. Het boek over Cornelis Bok, de Cornelis Bok fiets- en wandelroute, tien Slotgrachtconcerten, de film 'Een wandeling door zeshonderd jaar Schagen', de nog altijd rijker wordende site 'Het Geheugen van Schagen'', het project Montmartre, de pomp op de Markt nabij de Koeienhemel en de zeven Nieuwjaarsmiddagconcerten. Daarnaast beheert de stichting een Cultuurfonds, waarmee culturele activiteiten in de gemeente worden gestimuleerd.

Meer berichten