Linda Biersteker en Justin de Weert druk bezig met 'het digitale rommeltje' in Het Boetje van Present.
Linda Biersteker en Justin de Weert druk bezig met 'het digitale rommeltje' in Het Boetje van Present. (aangeleverd)

Hollands Kroonse Uitdaging helpt Stichting Present

MIDDENMEER - Stichting Present beheert sinds kort het Boetje van Present, voorheen bekend onder de naam Het Arker Boetje. Door diverse veranderingen werd het digitaal een beetje rommelig. Daarom riep Linda Biersteker de hulp in van de Hollands Kroonse Uitdaging. HKU's Matchgroeplid Justin de Weert hielp Stichting Present met het oplossen van allerlei computerproblemen.

De Hollands Kroonse Uitdaging helpt verenigingen en stichtingen met kennis, kunde, spullen of helpende handen door hun matchgroepleden in te schakelen. Deze matchgroepleden zijn mensen met een groot netwerk. Een netwerk dat zich uitstrekt over de vele bedrijven en instanties in Hollands Kroon. Waar mogelijk worden deze contacten ingezet om verenigingen en stichtingen te helpen. Dit gebeurt met gesloten portemonnee.

Hiermee wordt de directe leefomgeving verbeterd. Bedrijven kunnen hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en de publiciteit ervan gebruiken voor hun bekendheid en imago. Voor de aanbieders van hulp wordt door de ontvangers vaak een passende tegenprestatie gegeven.

Tegenprestatie

De vraag kon deze keer door het jongste matchgroeplid Justin zelf worden ingevuld. "Ik weet aardig wat van computers, dus toen de vraag via de Uitdaging bij mij in de mail verscheen, heb ik direct toegezegd dit wel te willen verzorgen." En dat lukte. Linda Biersteker was blij toen Justin na een paar uurtjes het resultaat liet zien. "Hier kwam ik zelf niet uit. Ik ben heel blij met deze hulp.' Als tegenprestatie zal ze ervoor zorgen dat er berichten in de mediakanalen van Present verschijnen. 

Boetje

Onlangs heeft Stichting Diaconie De Ark uit Middenmeer besloten op te houden. Een van de belangrijkste taken van deze stichting was de exploitatie van het Arker Boetje. Een enthousiast team van vrijwilligers sorteerde iedere week kleding en andere artikelen en bood deze via hun kringloopwinkel aan. Voor minima is er een speciale kortingspas, maar iedereen is welkom. Tevens is het een ontmoetingsplaats voor diverse doelgroepen uit Middenmeer en omstreken. Omdat de activiteiten van het Boetje zeer goed aansluiten bij de doelstellingen van Present heeft het bestuur besloten om per januari het Boetje over te nemen. Hierdoor kan dit belangrijke werk voortgezet worden.

Verbinder

De activiteiten van de Hollands Kroonse Uitdaging worden door 'verbinder' Edwin Wittink aangestuurd. "Dat klinkt beter dan manager", zegt hij. Hij doet dit werk sinds een aantal maanden. In die periode heeft de HKU al zo'n honderd matches kunnen maken. Het grootste deel werd gerealiseerd op de Beursvloer in Wieringerwerf. Op sociale media komen daarover veel berichten voorbij. "Ja, dat was een succes. De uitrol daarvan is nu in volle gang. Daardoor hebben we veel te melden. Ik merk ook dat verenigingen en stichtingen ons nu weten te vinden." Voor vragen is hij bereikbaar via info@hollandskroonseuitdaging.nl.

Meer berichten