Succes met straatvoetbal in Hippolytushoef

Algemeen
Trick van de trainers van streetkings.
Trick van de trainers van streetkings. (Foto: aangeleverd)

HIPPOLYTUSHOEF - De zomertijd ging zondag 28 maart in en bij voetbalvereniging Succes werd de zomertijdclinic gehouden. Een gelegenheid om iets bijzonders te doen ter voorbereiding op het nieuwe seizoen; een nieuw seizoen waarin (hopelijk) weer normaal kan worden gevoetbald. Succes organiseert sowieso elke week al corona- activiteiten, maar deze week was het verzetten van de klok naar zomertijd aanleiding voor iets bijzonders.

Met ondersteuning van het sportakkoord was het mogelijk om een clinic van Streetkings te organiseren. StreetKings houdt zich bezig met straatvoetbal en het doorgeven van de passie voor straatvoetbal. De captain van streetkings is Edward van Gils. Behalve aanvoerder van zijn eigen straatvoetbalteam, is hij ook aanvoerder van het straatvoetbalteam van voetballegende Ronaldinho (Ronaldinho Globe Street Team). Je hebt hem misschien ook wel eens gezien in een tv-commercial met Ruud van Nistelrooy of terwijl hij een balletje trapte met de grootsten der aarde zoals Maradona, Neymar of Messi.

Training

De trainers van streetkings waren al vroeg bij Succes om een trainingsparcours uit te zetten. Nadat de deelnemers dit uitdagende parcours hadden doorlopen, was een afsluitende partij tegen de trainers van Streetkings (alles conform de coronaregels). Tijdens deze partij vlogen de panna’s en andere tricks je om de oren.