Fietssponsortocht voor hospice ´Het Tweede Thuis´ in Westerland

Algemeen
De sponsorfietstocht voert langs een achttal markante punten op Wieringen
De sponsorfietstocht voert langs een achttal markante punten op Wieringen (Foto: aangeleverd)

HOLLANDS KROON - Om het nieuw te bouwen Hospice Het Tweede Thuis dat in Westerland gerealiseerd gaat worden financieel te ondersteunen, wordt donderdag 13 mei Hemelvaartsdag, tussen 14.00 en 16.30 uur een sponsorfietstocht georganiseerd.

´Fietsen over Hemels mooi Wieringen´

“De sponsorfietstocht is bijzonder én coronaproof te noemen, omdat er geen vaste routebeschrijving is. De route bestaat uit een achttal markante punten op Wieringen die aangedaan kunnen worden”, zegt John Jorna namens het organiserend team. “Het startpunt is je eigen achtertuin (of je moet uit Nieuwe Niedorp komen, dan is het handig om op een willekeurig punt van start te gaan) en van daaruit bepaal je je eigen route. Je kunt hem zo lang maken als je zelf wilt. Omdat er dus zoveel verschillende uitgangspunten zijn wordt voorkomen dat grote groepen fietsers de route gezamenlijk afleggen, vandaar coronaproof. Ook bijzonder is het feit dat alle deelnemers aan de sponsorfietstocht op elk punt iets mee krijgen voor onderweg en op alle acht punten is een tekst te vinden om over na te denken.”

Deelname

De aanvangskosten om deel te nemen aan de tocht bedragen €3,00 per persoon. John: “Meer doneren is natuurlijk altijd goed, want dat komt volledig ten goede aan de realisering van ‘Het Tweede Thuis’. De donaties kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer: NL06 RABO 0370 3141 31 onder vermelding van ‘sponsorgeld Hospice’. Wie niet in de gelegenheid is om deel te nemen kunnen uiteraard dit initiatief van harte steunen door evengoed een donatie te doen.”

Op het routepunt waar Het Tweede Thuis gerealiseerd wordt, wordt door een bestuurslid uitgebreide informatie over het te bouwen hospice verstrekt.

Op alle punten is tekst te vinden om over na te denken.