Sportcentrum VZV vordert gestaag

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

'T VELD - In ’t Veld, op Sportcentrum VZV, wordt al sinds maanden hard gebouwd aan Hal 2 van Sporthal ’t Zijveld. Die hal, de thuisbasis van eredivisiehandbalclub JuRo Unirek VZV, ondergaat deze zomer een uitbreiding met een aanpalende hal die maandag 24 september klaar moet zijn voor ingebruikname. Anderhalve maand later, half november, is de officiële opening gepland.
Als Hal 2 in de basis klaar is, dan kan er gesport worden, maar voor verkleden en douchen wordt van de huidige faciliteiten in hal 1 gebruikgemaakt. De kleedkamers komen in een later stadium gereed. De fysiotherapiepraktijk van John Koning zal dan nog niet open zijn, maar de voornaamste activiteiten, sporten als handbal, zaalvoetbal en tennis, kunnen dan plaatsvinden.
Het plan de hal midzomer te openen werd vertraagd door wat tegenslagen in de winter. De eerste paal ging twee maanden later de grond in dan gewenst. Die achterstand wordt door de bouwers van Stabo week na week ingelopen. Een bijzondere factor is de cementdekvloer. Die is 5 centimeter dik en het vraagt, ook in deze zomerse omstandigheden, vijf weken van uitharden, voordat de sportvloer gelegd kan worden.
Maar het komt goed, is de opvatting van de stuurgroep die tal van ondernemers kent. Op rij (willekeurig): Mario Prak, Henk Visser, Peter Wit, Jan Soonius, Mark Smit, Arjan de Bruyne, John Koning, Koos Kruijer, Geert Hageman en Frans Kramer. Daarbij is een aparte rol weggelegd voor John Koning van Fysiotherapiepraktijk J. Duikerweg uit Heerhugowaard die een vestiging gaat krijgen in de nieuwbouw op het sportpark.
De stuurgroep en de exploitatiecommissie werken momenteel fiks aan bekendheid in de regio. Er moeten straks, naast de vele uren voor handbalvereniging JuRo Unirek VZV, ook sporthaluren worden verhuurd voor zaalvoetbal (de SZVV keert terug), tennis en handbal (zustervereniging Con Zelo, de beoogde fusiepartner uit Waarland, komt naar ’t Veld). Hal 2 wordt harsvrij. Er komen drie tennisbanen in Hal 2, waar zowel tennislessen gegeven worden alswel vrije tennis. Vanuit de nieuwe website www.sportcentrumvzv.nl is er online baancapaciteit te boeken door het hele jaar heen.
Hal 1 blijft in zijn huidige gedaante bestaan, dus met de pure belijning voor handbal. Het maakt kijken naar deze sport gemakkelijker. Aan de zuidzijde van dat hoofdveld komt overigens een extra tribune die volgens constructeur Mark Smit 300 zitplaatsen gaat tellen. Dat tilt de capaciteit van Hal 1 naar een getal boven de 600.

Meer berichten