Swim to Fight Cancer Hollands Kroon op stoom

  Nieuws
Swim to Fight Cancer Hollands Kroon op stoom
Swim to Fight Cancer Hollands Kroon op stoom (rodi.nl)

ANNA PAULOWNA - Ondanks dat dit jaar voor het eerst het evenement Swim to Fight Cancer in Hollands Kroon wordt gehouden, gaat de organisatie nu al voorzichtig uit van een succesvol evenement. Zelfs de in Schagen geboren Gerard Joling laat weten het initiatief te steunen. Wellicht zwemt hij zondag 16 september zelfs wel mee.
Het gaat goed, heel goed zelfs met de organisatie van Swim to Fight Cancer Hollands Kroon. Zo langzamerhand krijgt dit evenement waar deelnemers 1 of 2 kilometer in het Oude Veer gaan zwemmen steeds meer bekendheid. De organisatie is tevreden, maar hoopt uiteraard op nog veel meer deelnemers en vooral donaties. Yvonne Hoebe die vorig jaar maar liefst 28.000 euro aan donaties binnenhaalde vertelt: "Als organisatie zijn we blij met de grote aanmelding van deelnemers die stuk voor stuk heel enthousiast bezig zijn om zoveel mogelijk geld binnen te halen. Ieder op z’n eigen, soms ludieke manier. Zo ging de 18-jarige deelneemster Britney van het team van de Omring, bij een groep sportvissers die toevallig in het kanaal bij ’t Zand aan het vissen waren, langs met de collectebus. Resultaat 65,- euro. Een andere deelnemer laat zich al sponsoren tijdens zijn training. Voor iedere kilometer die hij zwemt vraagt hij ,-1 euro, ook zijn bedrag loopt al aardig op. En zo heeft iedereen wel een manier gevonden om zoveel mogelijk geld binnen te halen."
Behalve het zwemmen moet het ook een feestelijk gebeuren worden, volgens Hoebe. "Het belangrijkste is dat we zo veel mogelijk geld voor onderzoek naar kanker bij elkaar zwemmen. Dat is het hoofddoel. Het is geen wedstrijd, om het moderne woord maar eens te gebruiken, moet het vooral een beleving zijn om mee te doen en daar hoort ook een feestje bij. Er komt een DJ, er zijn optredens van artiesten en uiteraard wordt er ook voor de inwendige mens gezorgd."
De organisatie van Swim to Fight Cancer kan nog steeds sponsoren gebruiken. Op de website van Swim to Fight Cancer staat precies hoe er gesponsord kan worden: hollandskroon.swimtofightcancer.nl.

Meer berichten