Eendagsorkest speelt met Awardwinnaar

  Nieuws
Componist Jacob de Haan won dit jaar de Buma Classical Music Award. (Foto: aangeleverd)
Componist Jacob de Haan won dit jaar de Buma Classical Music Award. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN OEVER – Zeker vijftig blaas- en slagwerkmuzikanten uit de regio maken zondag 14 oktober persoonlijk kennis met componist-dirigent Jacob de Haan, winnaar van de BUMA Classical Music Award 2018. Op uitnodiging van muziekvereniging Apollo Den Oever geeft hij leiding aan een play-in orkest in het Vikingschip Den Oever. Dit eendags-orkest studeert in één dag een setlist in van een selectie uit het omvangrijke oeuvre onder leiding van de componist zelf.
De Haan selecteerde zelf de muziek waarmee de play-in muzikanten aan de slag gaan. “Als centraal thema heb ik gekozen voor verbroedering, de fellowship, die zo kenmerkend is voor amateurmuziekverenigingen overal ter wereld”, vertelt De Haan. De play-in editie in Den Oever is de vierde en laatste in een reeks, waar amateurmuzikanten uit de regio zich voor kunnen inschrijven. Eerder waren er Fellowship Play-ins in Zuidbroek (Groningen), Smilde (Drenthe) en Stadskanaal (Groningen). Naast het titelwerk The Fellowship gaan de muzikanten ook aan de slag met Oregon, Call of the Valley, Variazioni in Blue en Arioso (Bachkoraal).
Het gratis toegankelijke slotconcert vindt zondag 14 oktober plaats rond 16.30 uur in Het Vikingschip aan Robbenoordstraat 11 in Den Oever. Aanmelden voor deelname is nog steeds mogelijk, via www.buroreprise.nl/fellowship

Meer berichten