Deelnemers fietsen dwars door het West-Friese landschap.
Deelnemers fietsen dwars door het West-Friese landschap. ((Foto: aangeleverd))

Fietsgenot in West-Friesland

HOORN - De Fiets4Daagse Hoorn vindt voor de elfde keer plaats van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei. Deelnemers fietsen dwars door het West-Friese landschap. Het is dit jaar voor het eerst dat het complete tracé project N23 (de nieuwe wegen N307 en N194) na de opening in november bij de Fiets4Daagse Hoorn in gebruik wordt genomen. De routes liggen als een klaverblad in en rondom Hoorn, de Stad van de Gouden Eeuw.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) riep 2019 uit tot het Jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Hoorn is dit jaar omgedoopt tot de Stad van de Gouden Eeuw. Tijdens de Fiets4Daagse Hoorn fietsen de deelnemers dit jaar dan ook de Gouden Eeuw binnen. In West-Friesland is de Gouden Eeuw overal terug te zien. Denk aan de historische West-Friese steden, pakhuizen en havens. Deze historische hoogtepunten uit de zeventiende eeuw zijn samen met de bloeiende tulpenvelden van 2 tot en met 5 mei dagelijks te bewonderen op de routes van de Fiets4Daagse Hoorn.

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

De Fiets4Daagse Hoorn heeft dit jaar een nieuw goed doel: het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is al 25 jaar de autoriteit in Nederland op het gebied van voeding, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en kanker. Het WKOF doet continu onderzoek naar voeding en leefstijl in relatie tot kanker. Ze vertalen resultaten van onderzoek naar richtlijnen en adviezen om mensen te helpen de kennis toe te passen in hun eigen leven. Deelnemers van de Fiets4Daagse Hoorn kunnen bij inschrijving een donatie doen aan dit prachtige goede doel.

Inschrijven

De inschrijvingen van de Fiets4Daagse Hoorn zijn inmiddels geopend. Kies uit een van de drie afstanden per dag: 30, 50 of 70 kilometer. Daarnaast kan nog keuze worden gemaakt voor de passe partout tegen een speciaal tarief met Fiets4Daagse Alkmaar die van 3 tot en met 6 juli 2019 plaatsvindt. Inschrijven kan via www.fiets4daagsehoorn.nl .

Meer berichten