Zorgen om de kinderkledingbank

Algemeen
De Kinderkledingbank in Hoorn.
De Kinderkledingbank in Hoorn. (Foto: aangeleverd)

HOORN - De fracties van ÉénHoorn en PvdA Hoorn maken zich grote zorgen over het voortbestaan van de Kinderkledingbank in Hoorn. Dit bijzonder waardevolle project, waarbij kinderen uit minder bedeelde gezinnen maandelijks vijf kledingstukken mogen uitzoeken uit het aanbod van de Kinderkledingbank, is een particulier initiatief en steunt grotendeels op vrijwilligers. Meer dan 3600 kinderen maakten de afgelopen twaalf jaar dankbaar gebruik van de Kinderkledingbank.

Karin Hakhoff (ÉénHoorn) en Arnica Gortzak (PvdA Hoorn) hebben als betrokken raadsleden schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders Hoorn. Zij vragen het college om, op korte termijn, in overleg te gaan met de bestuurders van de KKB en vragen het college welke mogelijkheden en kansen zij ziet om het voortbestaan van de KKB op termijn te continueren? De fracties van ÉénHoorn en de PvdA Hoorn denken hierbij onder meer aan extra financiële hulp, advies, samenwerking met derden. Verder heeft de KKB aangegeven op zoek te zijn naar een nieuwe locatie waar zij, samen met andere stichtingen, hun werkzaamheden kan voortzetten. Dit om de kosten te drukken.

Arnica Gortzak (PvdA Hoorn): ‘Het college moet toch in staat zijn om op enige manier bij te dragen aan het vinden van een nieuwe locatie voor de KKB’.

Beide raadsleden onderstrepen het grote belang van de Kinderkledingbank, niet alleen voor kinderen uit Hoorn, maar uit heel West-Friesland.

Karin Hakhoff (ÉénHoorn): ‘Ook vragen we het college om, samen met het bestuur van de KKB, een plan uit te werken waardoor het voortbestaan van de KKB op termijn wordt gegarandeerd en dit plan, indien nodig, voor te leggen aan de gemeenteraad’

De Kinderkledingbank in Hoorn.