Al meer dan honderd aanmeldingen IRONKIDS in Hoorn

Algemeen
De aanmeldingen voor IRONKIDS stromen binnen, maar er is nog plek vrij! Aanmelden kan tot 20 september.
De aanmeldingen voor IRONKIDS stromen binnen, maar er is nog plek vrij! Aanmelden kan tot 20 september. Foto: aangeleverd

HOORN - In het Julianapark in Hoorn vindt vrijdag 24 september vanaf 15.30 uur IRONKIDS Westfriesland plaats. Kinderen van zes tot en met dertien jaar kunnen meedoen aan een Run-Bike-Run of minitriathlon over delen van het parcours waar op zaterdag 25 en zondag 26 september de volwassenen tijdens de IRONMAN 70.3 Westfriesland hun topprestatie leveren. De aanmeldingen stromen binnen, en er is nog plek! Inschrijven kan tot 20 september.

De afstanden en onderdelen van IRONKIDS Westfriesland variëren per leeftijdsgroep. Je hoeft absoluut geen topsporter te zijn om mee te kunnen doen. Als je maar van bewegen houdt en zin hebt in een sportieve en gezellige middag. Bij de finish ontvangen de deelnemers een echte IRONKIDS-medaille en een IRONKIDS-T-shirt. Een IRONKIDS-inschrijving kost tien euro en kan via www.ironkidswestfriesland.nl. Op deze website staat ook meer informatie over de parcoursen, benodigde materialen en leeftijdscategorieën.

In samenwerking met Team Sportservice Westfriesland wordt op alle basisscholen in Westfriesland aandacht besteed aan de triatlonsport. Zola Stoop vertelt: “We bieden veel leerlijnen en sporten aan tijdens onze gymlessen. Triathlon is iets wat niet vaak werd aangeboden. Het blijkt echter een schot in de roos om loopvormen, fietsen, soms zwemmen en bijbehorende wisselmomenten tijdens de gymles aan te bieden. De sport is bij veel kinderen onbekend, dus ze reageren verrassend positief en vragen nu vaak of je ook op triathlon kan als sport.”

IRONKIDS Westfriesland is onderdeel van IRONMAN 70.3 Westfriesland, wat onderdeel is van de wereldwijde IRONMAN. Aan de volwassene editie doen deelnemers van over de hele wereld mee.