Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren.
Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren. ((Foto: aangeleverd))

Themadag Natuur- en Levende Tuinen

BLOKKER - MAK Blokweer, KNNV en IVN organiseren zondag 31 maart de jaarlijkse themadag Natuur- en Levende Tuinen. Een levende tuin is een tuin die in elk seizoen barst van de levende planten en dieren. Op de Natuur- en Levende Tuinen-dag kunnen belangstellenden bij MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker, advies inwinnen en inspiratie opdoen om de tuin of het balkon tot leven te wekken. Ook is het mogelijk een bezoek te brengen aan Raphaella's Natuurmarkt.

Een aantal vertegenwoordigers van de KNNV is aanwezig om deskundig advies te geven. Er zijn kramen met onder andere plantenmateriaal, zaden en informatie. Ook worden lezingen gegeven over hoe je je tuin aantrekkelijk kunt maken voor specifieke insecten of dieren. De interactieve watertafel van Belevenisonderwijs staat op het terrein en laat jong en oud spelen met water, waardoor inzichtelijk wordt wat je kunt doen om de tuin watervriendelijk in te richten. Voor kinderen is er doorlopend een knutselactiviteit. Zij kunnen zelf een insectenhotelletje maken om thuis op te hangen.

De elfjarige Raphaella deed vorig jaar mee aan de Schooldag van de Duurzaamheid en leverde haar kinderwens in. Zij wilde graag dat er een natuurbeurs kwam waar iedereen kennis kan maken met de natuur, zodat de mensen zich meer bewust worden van de wereld om hen heen. Op Raphaëlla's Natuurmarkt zijn maar liefst tien kramen met verschillende initiatieven. Deze themadag valt gelijk met de maandelijkse MAKS' Biomarkt, op hetzelfde terrein.

De Natuur- en Levende Tuinen-dag is van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.mak-blokweer.nl.

Lees ook

Meer berichten