De Woensdagmarkten hebben elke week een ander thema.
De Woensdagmarkten hebben elke week een ander thema. ((Foto: aangeleverd))

Hoornse Woensdagmarkten voor 56e keer van start

HOORN - Vroeger bekend als Hartje Hoorn Markten en Oud-Hollandse markten zijn de huidige Woensdagmarkten in Hoorn nog springlevend. Ruim een halve eeuw geleden door Bert Smits gezien in Duitsland en gebracht naar Hoorn wat destijds ellenlange files en extra lange treinstellen opleverde. Het concept van een thematisch ingevulde markt met entertainment is daarna veelvuldig gekopieerd en in zo'n beetje iedere stad te vinden. Woensdag 10 juli gaan de Woensdagmarkten in Hoorn weer van start.

Wekelijks is er op de verschillende winkelstraten in het stadshart een gevarieerde markt met kunst, curiosa, gebruikte boeken en creatieve handel. Daarnaast is er iedere keer een ander thema en waarmee Hoorn zich onderscheidt van andere steden. Woensdag 10 juli vindt de jaarlijkse gigantische markt Creatief Hoor(n)! plaats. Trek de wandelschoenen maar aan, want er staan rond de driehonderd kramen in de stad. Het thema op 17 juli is Hoorn op Hoeven. Naast de gebruikelijke markt zijn er de jaarlijkse Ponydag en het ringsteken voor authentieke aanspanningen. 24 juli is het thema Moet je eens Hoorn!, de wekelijkse markt wordt aangevuld met een recordaantal kooplieden uit heel Europa die platen en cd's aan de man proberen te brengen. 31 juli is de dag voor de kinderen tijdens Piraten van de Gouden Eeuw. Er zijn bijzonder veel spring-, klauter- en klimattracties en kinderen kunnen zich ter plekke laten omtoveren in een echte piraat.

De markten vinden plaats in het historische stadshart van Hoorn en zijn van 10.00 tot 17.00 uur. De activiteiten zijn van 11.00 tot 16.00 uur. Een kraampje huren? Kijk op www.marktboeken.nl. Kijk ook op www.ikhouvanhoorn.nl.

Meer berichten